Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Adega de favaios

(0)

I hjärtat av Alto Douro sedan 1952.
Idag kombinerar Adega de Favaios ny teknik med regionens århundraden gamla vinframställningstraditioner, vilket märks på kvaliteten. 

Adega Cooperativa de Favaios har sedan länge varit en av Portugals mest prestigefyllda vingårdar. Beläget i hjärtat av Alto Douro i nordöstra Portugal hittar du Adega de Favaios där de blandar nya tekniker med århundraden av traditionellt vinmakeri. Givetvis är deras mål solklart, att tillverka Moscatel de Favaios i en avslappnad miljö.

Douro är beläget i en av de vackraste och mest avlägsna regionerna i den gamla världen.

Trás-os-Montes-regionen har stora höjdvariationer, vilket i sin tur leder till ett brett utbud av olika viner. Vinodlingarna på de högre höjderna producerar lätta viner, medan vingårdarna som ligger längre ner producerar fylligare viner.

Det är inte för intet som Favaois också är känt som "Moscatel-huvudstaden" i Portugal och Moscatel-druvor trivs utmärkt på denna platå. Platsens historia går tillbaka så långt som till romarnas tid och namnet Favaios kommer ursprungligen från "Flavius", en romersk bosättning som höll till i regionen.

En kombination av nutid och det förflutna

Viner från Douro-regionen är vanligtvis ganska dyra. Men på Adega de Favaios lyckas de bra med att fokusera på hög kvalitet till ett lägre pris. Här gör de inga kompromisser, utan Adega de Favaio omfamnar helt enkelt framtiden genom att värna om det förflutna. Dessutom är några av deras viner certifierade veganviner och 2018 hyllades de som ”En av de bästa provsmakningsplatserna vid floden Douro” av The Telegraph.

Vingården ser det också som sitt uppdrag att informera och återge röster från förr i tiden genom deras turistprogram som väver samman nutid med det förflutna. Därför erbjuder de idag guidade turer med vinprovningar runt om på vingården och nere i källarna. Framförallt är den guidade turen i källaren både underhållande och informativ.

Skräddarsydda turer

Vingården erbjuder dessutom skräddarsydda program som gastronomiska harmoniseringar, promenader genom vingårdarna och skördeprogram. Det är helt klart värt ett besök.