Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Adega de Cantanhede

(0)

Från Portugals atlantsluttningars vinfält.
Adega de Cantanhede är den anrika producent vars druvor kan spåras till romarrikets dagar. Odlade på kalkstenslera, utvecklars spännande arom och karaktär.

Adega de Cantanhede odlas på kalkstenslerig mark längs med Atlantkustens sluttningar. Klimat och jord ger deras druvor en säregen karaktär och man kan hitta spår av druvorna ända till romarrikets dagar.

Om området

Området Bairrada gränsar till floden Mondego i syd och floden Vouga i norr medan man i väst hittar Atlanten och i öst bergen Buçaco och Caramulo. Det är det unika geografiska läget med den kalkrika lerjorden som bidrar till de exceptionella förutsättningarna för vinodling. Tillsammans med traditionellt jordbruk kan man hitta gott om vinodlingar i området. Den magra jorden och långa, kalla vinter omväxlat med varma somrar gör klimatet gynnsamt för druvornas långsamma mognad. Det finns ungefär 500 vinodlare i området som tillsammans producerar uppskattningsvis mellan 6-8 miljoner kilo druvor per år.

Internationellt erkännande

Adega de Cantanhede beskrivs som en portfolio med viner med såväl röda, vita, mousserande och roséviner. Tack vare bredden tilltalar det en varierad marknad med en lika stor variation inom olika kvaliteter. Dess kvalitet har fått stort erkännande internationellt och har fått över 750 utmärkelser och vunnit flera priser som tecken på utmärkt kvalitet.

Produktionen

Idag ställer höga förväntningar på kvalitet och produktion krav på modern teknologi för att möta en allt hårdare global konkurrens. Man har fokuserat på att tillmötesgå krav på säkerhet som internationella regler ställer på såväl mat-som vinproduktion i hela världen genom att modernisera med teknologiska hjälpmedel. Det har bidragit till en förbättring och utveckling av portugisiska vinodlingar vilket i sin tur har bidragit till ett uppsving på den internationella vinmarknaden.

Regionens främste odlare är Osvaldo Amado som påbörjade sin karriär 1987. Han har utvecklat sina kunskaper i såväl Spanien som Sydafrika och Brasilien. Med sinnesintryck från jordens alla hörn blir det spännande smaker och aromatiska upplevelser.