Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Bread & Butter: Läs om succévinet & få vintips

Är du en av dem som gillar vinerna från Bread & Butter? Då finns det flera viner hos Vinoteket för dig. Här har vi listat tre alternativ till Bread & Butter Chardonnay och tre till Bread and Butter Pinot Noir. Kanske är det idag du hittar ditt nya favoritvin. 

Bread & Butter är en vinproducent från Kalifornien som på kort tid blivit en av de mest populära i Sverige. De har sitt säte i Silverado Trail i Napa Valley och arbetar efter mottot att vin ska vara gott, ärligt och okomplicerat. 

Vinmakaren heter Linda Trotta och hennes mål är att göra viner som är lätta att tycka om. 

Namnet Bread & Butter anspelar på vinernas smak. Den brödighet (bread) som finns i viner som lagrats på ekfat samt den smöriga stilen (butter) som ofta återfinns i vita viner gjorda på chardonnay från Kalifornien

Bland de viner som säljs i Sverige hittas ett pinot noir och ett chardonnay. På Vinoteket finns flera viner som passar dig som gillar viner i Bread & Butter-stilen.

Bread & Butter Pinot Noir

Bread & Butter Pinot Noir är en omtyckt favorit bland många vinentusiaster. Detta kaliforniska vin är stiltypiskt för en pinot noir från regionen – bärigt och mjukt. Vinet är gjort på druvor som plockats på flera olika fält i producentens ägo. Det varma och soliga klimatet får dem att mogna fullt ut vilket bidrar till den sötfruktiga smaken och doften. Vinet har lagrats på amerikanska ekfat alternativt tillsammans med ekchips, vilket är tydligt i smaken.

Så smakar Bread & Butter Pinot Noir

Om du gillar Bread & Butter Pinot Noir, uppskattar du sannolikt viner som smakar mörka bär som körsbär, hallon och en touch av cassis tillsammans med tydliga toner av ek och vanilj. Vinet har en rund, fyllig smak med mjuka tanniner (vinspråk för ingen eller lite strävhet). 

Så doftar Bread & Butter Pinot Noir

I doften av Bread & Butter Pinot Noir återfinns aromer av mogna bär, rostad ek och vanilj. 

Varför är Bread & Butter Pinot Noir så omtyckt?

Varför Bread & Butter Pinot Noir är så populär beror troligtvis på dess mjuka och fruktiga karaktär. Det gör det till ett lätt vin att tycka om, även för den som kanske inte är van vid att dricka rött vin. Det är vare sig extremt syrligt eller väldigt strävt, utan det är de mjuka komponenterna i vinet som spelar huvudrollen. Ett personlighetsdrag som många uppskattar.

Mat som passar till Bread & Butter Pinot Noir

För den som vill matcha sitt Bread & Butter Pinot Noir med mat, rekommenderas rätter som ugnsrostad kyckling, svamprisotto eller en klassisk coq au vin. Dessa rätter framhäver vinets fruktighet och mjuka tanniner på ett bra sätt.

Vin som liknar Bread & Butter Pinot Noir

Om du gillar Bread & Butter Pinot Noir kommer du även att uppskatta följande viner från Vinoteket:

Dessa viner passar precis lika bra till de nämnda maträtterna som Bread & Butter Pinot Noir.

Hos Vinoteket får du alltid snabb leverans hem till dörren vilket gör det enkelt och bekvämt att njuta av dina favoritviner.

Bread & Butter Chardonnay

Bread & Butter Chardonnay är en annan favorit bland vinälskare. Ett typiskt kalifornisk chardonnay med smörig och fyllig karaktär. Druvorna växer runt om på producentens ägor och plockas när de nått full mognad. Det varma och soliga vädret i området ger druvorna en söt smak som återfinns i vinet i form av toner av tropisk frukt. Liksom Bread & Butter Pinot Noir har även deras Chardonnay lagrats på amerikanska ekfat, alternativt tillsammans med ekchips, vilket är tydligt i vinets smak.

Så smakar Bread & Butter Chardonnay

Gillar du Bread & Butter Chardonnay, är det troligtvis dess rika smaker av tropiska frukter, smör och ek du fastnat för. Vinet har en något krämig konsistens med en lång, mjuk eftersmak av smörkola och mango.

Så doftar Bread & Butter Chardonnay

Doften av Bread & Butter Chardonnay påminner om mogna tropiska frukter som ananas och mango, tillsammans med smöriga toner och en tydlig doft av vanilj. 

Varför är Bread & Butter Chardonnay så omtyckt?

Bread & Butter Chardonnay är omtyckt för sin kraftfulla, smöriga karaktär och balanserade ekighet. Det är ett vin som många finner lätt att tycka om tack vare dess fyllighet och djupa smaker. Vanlijtonen kan upplevas nästan lite godis-aktig vilket triggar allas vårt sötsug. Vinet tilltalar framförallt dem som har svårt för mycket syrliga och torra vita viner.

Mat som passar till Bread & Butter Chardonnay

För den som vill kombinera Bread & Butter Chardonnay med mat, rekommenderas rätter som smörstekt fisk, moules frites, gräddig gnocchi eller ugnsstekt majskyckling med rostade grönsaker. Dessa rätter kompletterar vinets smöriga och fylliga karaktär perfekt.

Vin som liknar Bread & Butter Chardonnay

Om du gillar Bread & Butter Chardonnay kommer du även att uppskatta följande viner:

Dessa viner passar lika bra till de ovan nämnda maträtterna som Bread & Butter Chardonnay.

Hos Vinoteket får du alltid snabb leverans hem till dörren vilket gör det enkelt och bekvämt att njuta av dina favoritviner. Vinoteket strävar efter att ge dig en unik vinupplevelse med noggrant utvalda viner för alla smaker och tillfällen.

Relaterade produkter

Mer från Vinskolan

Visa mer från Vinskolan