• Fri frakt hem till dörren
 • Kundbetyg 4.6 / 5 • 20 624 omdömen
 • Nöjd kund-garanti

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Beskrivning

I en värld av fransk och nya zeeländsk Sauvignon Blanc det är en riktig spännande att upptäcka ett nytt och läckert exempel från någonstans ganska oväntat, nämligen Rumänien. Det har förvisso klimatet att producera friska, aromatiska vitviner och La Fontana Vecchia görs av en av landets topptalanger, Lorena Deaconu, vars meriter inkluderar att levererar vin till rumäninens kungliga hov. Kung Michael skulle utan tvekan godkänna denna aptitretande Sauvignon, det senast i raden av populära viner Lorena har gjort exklusivt för oss. Det kommer från Colinele Dobrogei-området mellan floden Donau och Svarta havet, där vinstockar har vuxit i århundraden.

Passar till

Med sin blandning av tropiska frukter och citrusaromer är detta vin utmärkt som apéritif och som sällskap till kyckling eller kryddiga wok-rätter.

Produktinformation

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu, till och med slutet av 2017
Karaktär
Friskt & Fruktigt
Färg
Blekt citrongult
Land
Rumänien
Region
Colinele Dobrogei
Huvuddruva
Sauvignon Blanc
Druvor
100% Sauvignon Blanc
Typ
Passar till
Volym
750 ml
Alkoholhalt
12.5%
 • Huvuddruva

  Sauvignon Blanc

  Sauvignon Blanc - "den vilda vita" En omåttligt populär grön druva som odlas i nästintill hela vinvärlden. Sauvignon Blanc är en aromatisk druva med en frisk syra och ger mer eller mindre alltid torra viner.

 • Land

  Rumänien

  Rumänien är ett av världens äldsta vinländer och rumänerna själva hävdar att vinhistorien sträcker sig ungefär 6.000 år tillbaka i tiden.

 • Karaktär

  Friskt & Fruktigt

  Som namnet antyder är vinerna i denna kategori friska med en hög fruktsyra. Ofta med smakaromer som citrus och stenfrukt.