• Fri frakt hem till dörren
 • Kundbetyg 4.6 / 5 • 20 814 omdömen
 • Nöjd kund-garanti

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Beskrivning

Det är inte mycket att Jean-Marc Sauboua inte vet om sauvignon blanc, men var ändå glad att kunna byta några hemligheter med nyzeeländska "dubbelagenten" James Macdonald. Som vinmakare för Hunters i Nya Zeeland, är James en del av den grupp som utan tvekan satte Marlboroughs sauvignon blanc på kartan. Planen var att ta fram en fruktig sauvignon i nya världen-stil på Le Chai i Bordeaux. Den lilla odlingen innebar att 2012 års druvor hade utmärkt fruktkoncentration och klarhet. För fulländning, beslöt James att också blanda i druvor från Gascogne i sydvästra Frankrike - som JMS hade upptäckt medan han var ute på fältarbete. Resultatet blev en intensiv och högkvalitativ sauvignon blanc.

Produktinformation

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu, till och med slutet av 2015
Färg
Ljust halmgul, med gröna stråk
Land
Frankrike
Region
Vin de France
Huvuddruva
Sauvignon Blanc
Druvor
100% Sauvignon Blanc
Typ
Volym
750 ml
Alkoholhalt
12%
 • Huvuddruva

  Sauvignon Blanc

  Sauvignon Blanc - "den vilda vita" En omåttligt populär grön druva som odlas i nästintill hela vinvärlden. Sauvignon Blanc är en aromatisk druva med en frisk syra och ger mer eller mindre alltid torra viner.

 • Land

  Frankrike

  Frankrike - moderlandet som kommit att fostra övriga vinvärlden vad gäller kvalitetsviner. Allt från slankt och elegant till stort och varmt.