Domaine Roche Audran Cesar Blanc 2013
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Ekologiskt vin
Domaine Roche Audran Cesar Blanc 2013 Blend

Domaine Roche Audran Cesar Blanc 2013

Domaine Roche Audran Cesar Blanc 2013

Tillfälligt slut

Pris 215 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu till och med 2018.
Färg
Djupt halmgul med guldkant.
Land
Region
Huvuddruva
Druvor
90% grenache blanc, 10% viognier
Typ
Vitt
Alkoholhalt
13,5%
Se även

Doft & Smak

Intensiv, djup doft med aprikos, citrus, ekfat och mogna äpplen. Ett elegant lager med mineralinslag i bakgrunden. Medelfylligt, smakrikt och med tydliga ekfatsinslag bredvid varm fruktighet så som gula päron, persika, aprikos och lime. Rund, len syra och en bra längd som avslutas med frisk mineralitet och ingefära.

Passar till

Dragonspäckad majskyckling med ugnsrostade grönsaker, halstrad vit fisk med sydfranska tillbehör eller en enkel, smörstekt kantarelltoast. Servera svalt kring 12-14 grader. Vinet är ekologiskt.

Beskrivning

Domaine Roche-Audran grundades så sent som 1998 men familjen, med samma namn, har odlat druvor i Buisson i fem generationer. Rankorna är därför mellan 35 och 100 år och spridda över tre olika terroirs; Visan, Buisson och Châteauneau-du-Pape. En stor anledning varför familjen har så bra ålder på sina odlingar är att de alltid satt naturlig odling i främsta rummet och aldrig använt gödnings- eller besprutningsmedel. Ett ytterligare steg i den naturliga filosofin tog de 2006 då de började följa biodynamisk praxis, inte bara i vingården utan också i vineriet där de följer den kosmiska kalendern i sitt skapande. Alla aktuella årgångar nu är certifierade biodynamiska genom Demeter. Cesar Blanc är gjort på mestadels grenache blanc och en mindre del viognier och från blandade appellationer i södra Rhône. Alla druvor handplockas och vinet får sedan jäsa kring 15 grader i sju till nio månader på små ekfat.