• Fri frakt hem till dörren
 • Kundbetyg 4.6 / 5 • 20 814 omdömen
 • Nöjd kund-garanti

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Beskrivning

Pernand-Vergelesses är en kommun i norra änden av Côte de Beaune-distriktet i Bourgogne. Den har varit en egen appellation sedan december 1936 och producerar både röda och vita viner, från pinot noir och chardonnay som sig bör. Vergelesses är en sk lieu-dit (term för ett litet geografiskt område som bär en traditionell beteckning) strax söder om själva byn, uppdelat mellan Pernand och angränsande Savigny-les-Beaune. Appellationens röda viner är inte lika högt aktade som dess vita. Anledningen till det är att Pernand ligger på den västra sidan av Cortonkullen. På denna sida av berget är terroiren helt uppenbart bättre lämpad för chardonnay, där jorden producerar mineralrika, strama viner som utvecklas fantastiskt bra med åldrandet. Faktum är att vingårdarna av Premier Cru-status i detta närområde erhåller den klassificeringen enbart för sina vita viner.

Passar till

Servera svalt, tillsammans med högkvalitativa skaldjur, gärna hummer eller en ungkyckling

Produktinformation

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu, till och med slutet av 2018
Karaktär
Friskt & Fruktigt
Färg
Ljust gyllene
Land
Frankrike
Region
Bourgogne
Distrikt
Pernand-Vergelesses
Huvuddruva
Chardonnay
Druvor
100% chardonnay
Typ
Passar till
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13%
 • Huvuddruva

  Chardonnay

  Chardonnay är helt klart vinvärldens vita viners superstjärna. Chardonnay druvan är en mångsidig storsäljare som är välkänd hos de flesta vindrickare. Eftersom Chardonnay är en ganska neutral druva i smaken kan man påverka vinets karaktär med jordmån, odling och vinframställning.

 • Land

  Frankrike

  Frankrike - moderlandet som kommit att fostra övriga vinvärlden vad gäller kvalitetsviner. Allt från slankt och elegant till stort och varmt.

 • Region

  Bourgogne

  Öst-centrala Frankrikes stolta distrikt som lämnar få oberörda. Läs mer om Bourgognes appellationer och karaktäristiska tillverkningsprocesser för att hitta ditt nya favoritvin. 

 • Karaktär

  Friskt & Fruktigt

  Som namnet antyder är vinerna i denna kategori friska med en hög fruktsyra. Ofta med smakaromer som citrus och stenfrukt.