Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Beskrivning

Inom Bourgogne skiljer det sig mycket i hur man vinifierar sina viner. I Beaujolais är det viktigast att druvorna inte pressas direkt vid ankomst till vingården, på det viset jäser de oskadade druvorna inifrån. Förutom detta väljer man att lagra vinet på ståltank istället för på fat, detta för att bevara juicigheten i vinet.

Passar till

Terrine, sushi, grillad kyckling, makarongratäng.

Produktinformation

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Kan lagras 5-10 år
Karaktär
Friskt & Bärigt
Färg
Rubinrött med blå kant
Land
Frankrike
Region
Beaujolais
Producent
Domaine de la Croix de Montmerond
Huvuddruva
Gamay
Druvor
100% Gamay
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
<0.3 g/100ml
Alkoholhalt
13%
Se även
Kategorier
 • Huvuddruva

  Gamay

  Drottningen av Beaujolais!

  Gamay, eller om man ska vara petnoga, Gamay Noir à Jus Blanc, vilket betyder svart Gamay med vit juice som syftar på den mörka färgen på druvans skal samt det ljusa fruktköttet. Det är just färgen på vindruvan som är den stora anledningen till att det skapas både vita, rosé men såklart framförallt röda viner på Gamay. 

 • Region

  Beaujolais

  Beaujolais

  Regionen Beaujolais tillhör det anrika distriktet Bourgogne men tittar man på kartan så ser man att Beaujolais, rent geografiskt, faktiskt ligger mitt emellan de båda distrikten Bourgogne samt norra Rhônedalen. Från Mâcon i norr som är tillhörande Bourgogne, vidare till Lyon i söder som tillhör Rhône.

 • Kategori

  Beaujolais Nouveau

  LE BEAUJOLAIS NOUVEAU EST ARRIVÉ!
  (= årets Beaujolais Nouveau är här!)

  Beaujolais Nouveau är ett rött vin gjort på druvsorten Gamay. Tillverkningsprocessen följs av en hundraårig tradition som från början innebar en tävling om vilken producent som snabbast kunde släppa årets vin. 

 • Karaktär

  Friskt & Bärigt

  Under denna kategori faller den “provensalska” stilen. Vinerna är ofta lätta och avrundade med smaker som går åt röda bär som hallon och smultron med citrustoner.