Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Swartland

(1)

Sydafrika erbjuder en mängd olika aktiviteter och sevärdheter som varje år lockar många turister. 65 km norr om Kapstaden kan du besöka distriktet Swartland som är känd för dess trendiga och utsökta vin. Det första vinet här pressades för över 350 år sedan, men har på senare år förbättrats något enormt. Distriktet har under många år levererat druvor till både spritmaterial och bulkvin.

Njut av naturvin

Swartlands distriktet använder sig ofta av franska Rhône-druvor och tillverkar sina viner i små mängder. Det leder till att deras viner får extra kärlek och därmed bättre kvalitet. Gruppen Swartland-Independent består av ett 20-tal vinmakare som håller sig till oerhört strikta regler. De använder sig inte så mycket av ekfatslagring och utesluter tillsatser vilket skapar mycket karaktär. Genom att använda sig av gamla vinstockar blir naturvinerna unika med stark profil och personlighet.

Samma region - olika klimat

Swartland ligger vid kusten och är ett stort område med mycket variation. Här växer druvor som Chenin Blanc, Sauvignon och Chardonnay Blanc. Även blå druvor som Syrah, Cabernet och Pinotage trivs bra här.

Distriktet har blivit ett nav för de minst radikala bland vinmakare, tack vare de oerhört gamla vinstockar som finns kvar. Området passar även bra för odling utan konstbevattning.

Inåt landet ligger Tulbagh, ett lite svalare distrikt, men också med bra förutsättningar för att odla fram druvor av hög kvalitet. Tulbagh var tidigare inriktat på vita mousserande viner framställda av druvorna Chenin Blanc, Chardonnay och Colombard. Idag utmärker de sig även med röda viner som är producerade av Chabernet Sauvignon och Shiraz.

Besök en ekologisk vingård

Org de Rac Organic Wine Estate ligger i hjärtat av distriktet och är den enda ekologiska producenten i området. Vingården ligger i anslutning till Berg River, vilket gör att vinrankornas rötter alltid har tillgång till vatten. Floden hjälper även till att reducera och utjämna värmen. Detta, ihop med de många soltimmarna, ger perfekta förutsättningar för att naturligt odla druvan Chardonnay.