Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Vin från Pouilly-Vinzelles

(0)

Pouilly-Vinzelles ligger i Mâconnais, södra Bourgogne och området är främst känt för sin högkvalitativa vitvinsproduktion på druvan chardonnay. Viner härifrån brukar kallas "vit bourgogne". 

Pouilly-Vinzelles är en liten kommun belägen i den södra delen av Mâconnais, som i sin tur ligger i hjärtat av Bourgogne.

Druvor i Pouilly-Vinzelles

Vinerna från Pouilly-Vinzelles är huvudsakligen tillverkade av den gröna druvan chardonnay. Vinodlingen i området är känt för de kalkstensrika sluttningarna som ger Pouilly-Vinzelles dess unika jordmånsförhållanden, vilket skapar de unika karaktären hos vinerna producerade i området. Alla druvor till vinerna handskördas och selekteras ut med största försiktighet.

Hur smakar viner från Pouilly-Vinzelles?

Pouilly-Vinzelles är känt för att producera högkvalitativa vita viner med komplexa smaker. Ofta förklarade med en krispig frisk syra och med subtila mineraltoner, vilket kommer av den kalkstensrika jordmånen.

Är Pouilly-Vinzelles och Mâcon-Vinzelles samma sak?

Vinerna från Pouilly-Vinzelles kan säljas under appellationen Mâcon-Vinzelles eftersom Mâcon är den övergripande appellationen för området.

Vilken mat passar till Pouilly-Vinzelles?

Med anledning av den eleganta och finstämda smaken på vinet, passar det som bäst att servera mat med samma attributer. En bra kombo blir det att servera en rätt bestående av vit fisk som torsk med en finstämd beurre blanc toppad med löjrom och nyskördad färskpotatis.