Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Frascati

(0)

Prestigefyllda viner från Frascati som imponerar under middagen.
Viner från Frascati som överraskar. Låt gästerna uppleva det originella Italien under din middagsbjudning.

Söker du inte bara en dryck att svälja ner maten med utan även en häpnadsväckande smaksensation? Då är en flaska av de nästintill magiska vinerna från regionen Frascati ett självklart val. Härifrån kan du hitta ett utmärkt urval bland de mest prestigefyllda vinerna från regionens bördiga, sagolika landskap.

Frascati erbjuder både magnifika viner och landskap

Vinodlingsområdet Frascati sträcker sig långt bortom själva kommunens gränser. Med vingårdar ända från Grottaferrata och Monte Porzio Catone till Roms södra förorter, samt Monte Compatri i öst. Det vackra, kulliga landskapet är omgivet av de två vulkaniska sjöarna Albano och Nemi.
Odlingsmarken ligger på vulkaniska jordar, vilket ger vinerna från området en unik, välkomponerad smak. Det är tack vare den naturligt sällsamma, rika omgivningen som gjort Frascatis vita vin till ett av Italiens allra främsta DOC-viner.

Frascatis välkomnande vinkultur

Du som både är en riktig vinälskare och samtidigt känner dig sugen på att resa bör definitivt besöka någon av de många traditionella vingårdar. Den romerska landsbygden erbjuder en genuin och historisk smakupplevelse. Eller varför inte göra det lite enklare och bjuda in till en traditionell italiensk afton med exempelvis ett par flaskor Frascati och Porchetta. Ge dina gäster en känsla av att sitta på en mysig liten Fraschetta inspirerad av den italienska landsbygdsromantikens anor.

Viner från Frascati

Vinerna från regionen är huvudsakligen producerade av två druvsorter, Malvasia och Trebbiano. Malvasiadruvan till exempel har anor långt tillbaka till antikens dagar och tillför ett djup och rik fruktighet. Den ger samtidigt en viss sötma och har lätt att reagera med luften för att utveckla sina smaker samt en låg syranivå. Egenskaper som ger det här vinet en mångsidighet. De här vinerna passar utmärkt till soppor, som komplement till vitt kött och fisk. Men de passar också till en klassisk pasta Carbonara.
Du kan med fördel dessutom bjuda på det som aperitif eller sällskapsvin med endast något enklare tilltugg som en ost eller miniciabatas.