Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Forli

(0)

I Italien är varje vindistrikt unikt. Forli som tillhör Forli-Cesena provinsen i Emilio-Romagna är inget undantag. Kommunen har idag 118 000 invånare och vinet är en stor del av kulturen.

Med spår av romarriket

I Forli finns tydliga spår av romarna eftersom staden har sin grund i romerska Forum Livii. Staden är grundad av romarna år 190 före Kristus. Under medeltiden var Forli en viktig stad för Ghibellinerna eftersom även de hade ett av sina säten där. Först 1860 blev Forli en del av dagens Italien.

1500 år av vintraditioner

Man får gå tillbaka över 1500 år för att hitta de första spåren av vinproduktion i Emilio Romagna. Från början var det etruskerna som tog inspiration från grekerna och började med vinodling på 700-talet. Dock var Forli onekligen under många år ett romerskt säte, vilket också har påverkat staden och vinkulturen mycket.

Italiens mage och fantastiska råvaror

Emilio Romagna kallas ofta för Italiens mage för sina fantastiska råvaror. Här kan du både avnjuta god mat, såväl som gott vin. Italien är en av världens största vinproducenter och Emilio Romagna är en viktig del av det. Regionen är en av de största vinregionerna med sina 55 000 hektar, vilket kort sagt genererar väldigt mycket vin. Idag har man tjugotalet DOC-områden (Denominazione di Origine Controllata) och två stycken DOCG-områden (Denominazione di Orgine Controllata e Garantita) i regionen.

Jupiters blod

Här finns stora platta slätter tillika berg och kustlandskap, vilket ger Emilio Romagna ett väldigt varierat landskap. Sammanfattningsvis gör detta att det idag finns ett stort utbud av olika viner producerade med olika druvsorter från regionen. Den mest populära druvan är Sangiovese som betyder Jupiters Blod. Följaktligen tror man att druvan fått sitt namn efter den romerska guden Jupiter som man trodde styrde över solljuset.

Forli-regionen är mest känd för sitt röda viner och med Sangiovese-druvan producerar man några av de mest eleganta vinerna i världen.