Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Florimont

(1)

Varma och torra vindar

I området runt Florimont råder ett så kallat mikroklimat, mycket tack vare de varma och torra föhnvindarna som drar in från väster. Somrarna är torra och soliga medan höstarna är långa och vintrarna relativt kalla. Bergsmassivet Vogeserna skyddar dessutom mot regn och gör att nederbörden endast är cirka 550 millimeter per år. Odlingarna är placerade i en halvcirkelform längs sluttningarna, vilket ger druvorna en optimal chans att mogna.

Blommornas kulle

Den steniga, märgel- och kalkstensjorden är perfekt för odling av vindruvor, men även för andra typer av växter. Vegetationen i dalen skiljer sig markant från den i övriga delar området vilket beror på att den lösa kalkstensjorden i kombination med värmen gör att typiska medelhavsväxter trivs bra här. Namnet Florimont betyder passande nog också "blommornas kulle".

Perfekta förhållanden för druvor

Vinstockarna drar nytta av den perfekta kombinationen av jord och solexponering. De steniga jordarna gör det möjligt för vinrankornas rotsystem att sträcka sig längre ner i marken på jakt efter vatten samtidigt som de gör det lättare att ta upp värme från solen.

Eleganta och generösa viner

Florimonts viner är kända för att vara fylliga, välbalanserade, eleganta och generösa i smaken. Gewürztraminer är känd för sin aromatiska komplexitet och elegans och Rieslingvinerna för sin syra samt sina friska och fräscha citrusaromer. Vinerna som är gjorda på druvan Pinot Gris är rika och fylliga med bra struktur medan Muscatvinerna har härliga mineraltoner och en distinkt smak som är typisk för just den här druvsorten.