Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Coombsville

(0)

Området Coomsville är en AVA (utsprungsbeteckning) för viner som kommer från södra änden av Napa Valley i USA. Det är en av Napas svalare regioner och är mest känd för sina viner gjorda på druvan Cabernet Sauvignon. Coombville ligger vid foten av Mount George, vid södra änden av bergskedjan Vaca, och sträcker sig som en hästsko genom dalen fram till floden Napa.

En av de yngsta regionerna

Regionen har fått sitt namn från Nathan Coombs, en pionjär från Massachusetts som fick mark här 1836. Han grundade även staden Napa 1847. Coombsville blev godkänd som AVA i december 2011 och är därmed en av Napa Valleys yngsta officiella vinodlingsregioner.

Svalkande havsbrisar

Precis som sina grannar Carneros, Oak Knoll och Stags Leap, har Coombsville stor nytta av den dimma och svalkande havsbris som drar in från San Pablo Bay strax söder om området. Fenomenet gör att effekterna av det starka solskenet mildras, vilket i sin tur hjälper druvorna att behålla sin surhet under tiden de mognar. De utvecklar även mer smak och bättre tanniner.

Stenrik jord & aska

Tack vare Coombsvilles närhet till både Vaca-bergen och floden Napa består marken i området av alluviala jordar med sten och sand från flodbädden. Jorden innehåller även mineralrik vulkanaska från närliggande Mount George. Just det höga innehållet av aska gör att jorden behåller sin fukt, vilket också hjälper vinstockarna under torrare perioder.

Jordnära viner

Cabernet Sauvignon-vinerna från Coomsville kan variera i stil, men de är ofta mer jordnära och fina än de mer strukturerade vinerna som produceras längre upp i dalen. Andra populära druvsorter i området är Chardonnay, Carmenere, Syrah och Pinot Noir.

Flera äldre vingårdar

Även om Coombsville AVA är relativt nytt, har det funnits vingårdar i området i flera decennier. Två av de mest kända är Caldwell Vineyards och Farella. Producenter från andra delar av Napa Valley hämtar även regelbundet druvor från regionen för att tillverka sina viner. Några av dem är Paul Hobbs, Silverado Vineyards och Realm Cellars.