Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Bourgogne Hautes-Côtes de Beaune

(1)

Hautes Côtes de Beaune är ett prestigefyllt vindistrikt beläget i Bourgogne, Frankrike. Det utgör en del av det övergripande området Côte d'Or.

Vart ligger  Hautes Côtes de Beaune?

Hautes Côtes de Beaune ligger på sluttningarna över Côte de Beaune i Bourgogne. Den höga terrängen ger vinerna en unik karaktär och känsla av terroir.

Klimatet i Hautes Côtes de Beaune

Jordmånen i Hautes-Côtes de Beaune består av ett kalkhaltigt jordskikt, vilket drar nytta av det något svalare klimatet. Vilket låter druvorna mogna i sin egen takt och ger vinerna dess friskhet och elegans.

Vilka druvsorter odlas i Hautes Côtes de Beaune?

Druvorna som odlas i Hautes Côtes de Beaune är chardonnay och pinot noir. Två druvsorter som trivs i den kalkhaltiga jordmånen och ger komplexa, eleganta viner.

Småskaliga vinodlare av chardonnay och pinot noir

Vinodlare i Hautes Côtes de Beaune arbetar allt som oftast småskaligt och fokuserar på kvalitet, det produceras främst röda viner på pinot noir och vita viner på chardonnay.

Hur smakar vinerna från Hautes Côtes de Beaune?

De röda vinerna på pinot noir är kända för sin elegans, subtilitet och florala aromtik, medan de vita vinerna på chardonnay har en frisk syra, komplexitet och toner av citrusfrukter och mineraler.

Vinproduktionen i Hautes Côtes de Beaune följer ofta traditionella metoder med fokus på hållbarhet och ofta arbetar vinbönderna med ekologiska eller biodynamiska principer för att bevara den unika karaktären i deras viner.

En egen kvalitetsbeteckning

Hautes Côtes de Beaune är en officiell del av Bourgognes vinregion och har sin egen AOC (Appellation d'Origine Contrôlée) för att säkerställa kvaliteten och ursprunget på vinerna.

Hautes Côtes de Beaune är ett område som präglas av unik terroir, småskalig produktion och en stor passion för att skapa högkvalitativa viner som reflekterar över områdets unika traditioner.