Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Vini Galicia Familia Bodeguera

(0)

De galiciska vinerna från familjen Bodeguera har en historia som börjar på 1940-talet. Odlingarna ligger i en dalgång där floden Sil flyter fram och vinstockarna växer på de solbelysta kullarna. Det är ett vackert landskap och vinodlarnas egendomar delar utrymme med medeltida kloster.

Närheten till floden och kullarnas sluttning skapar ett mikroklimat med varma somrar och milda höstar. Det gör att druvorna till Vini Galicia Familia Bodegueras viner får gott om tid på sig att mogna. Området får också en hel del nederbörd vilken sluttningarna effektivt dränerar bort. När druvorna är mogna blir skörden plockad för hand, antingen via stigar mellan vinstockarna eller till och med från båtar på floden.

Sortiment från Vini Galicia Familia Bodeguera

Företaget tillverkar ett flertal viner och likörer. Deras Via Romana är ett veganskt vin som är rubinrött eller rödlila till färgen. Det är tillverkat av druvan Mencia, som förut ansågs vara densamma som Cabernet Franc, vilket dock inte visade sig stämma. Det här är en druva som ger vinerna en smak av körsbär och andra röda bär, örter samt en ton av lakrits och emellanåt citrus.

Bland de viner som Vini Galicia Familia Bodeguera producerar hittar vi också vita viner tillverkade av den gröna druvan Albariño. Viner som blir tillverkade av Albariño blir lätta och fruktiga med toner av aprikos och grapefrukt. Kännetecknande för deras vita viner är att de ofta blir mycket fräscha och fruktiga, med en intensiv smak som fyller gommen.

Vinproducenten utökar exporten

Nya kundkontakter har lett till en expansion för Vini Galicia Familia Bodeguera. Men det har varit en lång och hård väg dit. Främst på grund av hälsoläget i världen, men avsaknaden av mässor och liknande har också varit kännbara. Trots det har deras hängivenhet och hårda arbete lett till framgångar och sedan 2021 exporterar de sina viner till sammanlagt 27 olika länder, genom att ha kunnat anpassa och skapa nya märken för respektive marknad.