Union

(0)

Även om Union Wine Company inte är en familjeägd vingård har de ändå lyckats skapa en familjär känsla. På vingården producerar de flera olika typer av viner, men drömmer samtidigt om att utöka gården än mer.

En kort historia

Under år 2005 bildade Ryan Harms Union Wine Company. Han hade tidigare arbetat på ett flertal vingårdar och planerat att starta sin egen. Ryan hade inte något stort investeringskapital i början, utan valde istället att fokusera på detaljerna och producera mer exklusiva viner.

Gården började utvecklas snabbt när Ryans viner, tack vare hans öga för detaljer, blev populära. I nuläget erbjuder Union allt ifrån lättdruckna vardagsviner till utsökta kvalitetsviner på Pinot Noir och Chardonnay.

Ett svårt klimat

Även om Oregon har ett lite svårare klimat som kan leda till röta och sämre druvkvalitet, är det många vingårdar som lyckats väldigt bra med exklusiva druvor som Pinot Noir och Chardonnay. Oftast är det den järnrika jordmånen av vulkaniskt ursprung som räddar skörden de år som den är sen.

Union Wine Company befinner sig i Willamette Valley som är berömd för sina utsökta viner av Pinot Noir, Chardonnay och Pinot Gris.

Olika sorters viner

En del av vingårdens många viner är exklusiva och eleganta, som exempelvis Alchemist Pinot Noir. Det är ett vin av hög kvalitet som även lämpar sig för några års lagring.

Vinets smak är djärv och djup med toner av körsbär, torkade fikon och cederträ. Även Alchemist Chardonnay är ett utsökt vin från Union. Den fräscha och uppfriskande smaken har en viss ton av aprikos, apelsinblomster och citron.

Union erbjuder dessutom viner som passar till vardags i sitt Kings Ridge sortiment. De här flaskorna lämpar sig inte för lagring, eftersom de är förslutna med skruvkork. Trots att det här vinet är ett något enklare vardagsvin, är det ändå tillverkat av kvalitetsdruvor som exempelvis Pinot Noir.