Reserva de la Tierra

(0)

Läs om Reserva de la Tierra och deras vingårdar runt om i Spanien.
Reserva de la Tierra är en vinproducent med vingårdar på flera ställen i Spanien. De producerar innovativa viner som exporteras till hela världen.

Reserva de la Tierra är en spansk vinproducent som ligger i Tarragona i norra Spanien. Familjen som grundade företaget emigrerade till San Rafael i vinregionen Mendoza i Argentina för över 60 år sedan. Där skaffade de sig all sin kunskap om vin och vinframställning. Efter ett antal år återvände de sedan till Spanien för att förverkliga en ny dröm; att starta ett nytt företag. Det resulterade i just Reserva de la Tierra. Företaget har idag vingårdar i Tarragona, Rioja, Priorat, Ribera del Duero och Rueda.

Tarragona

Här hittar du en av Europas mest moderna anläggningar för buteljering och här ligger även Reserva de la Tierras största vinmakeri med sex automatiska linjer för olika flaskor och Bag in Box-förpackningar. Deras läge precis vid havet är även perfekt för export till hela världen.

Rioja

Reserva de la Tierras vingård består av 220 hektar odlingar med 100 % Tempranillo. Det är den mest uppskattade druvan i Spanien tack vare dess struktur och fyllighet. Just Tempranilloviner utvecklas även långsamt, vilket gör att de också passar utmärkt för lagring.

Rueda

Här ligger vingårdarna i ett naturreservat som heter Vega del Duero-Riberas de Castronuñot. Tack vare det finns en stor respekt för miljön och för hållbar ekologi. Flera av vingårdarna ligger högt upp, cirka 700-800 meter över havet.

Priorat

Vingården ligger i norra delen av Priorat och består av 34 hektar odlingar, samt ett lager som rymmer 500 000 liter. Här växer druvorna på branta sluttningar och terrasser i en speciell sorts skifferjord som är typisk för just Priorat.

Ribera del Duero

Ribera del Duero betyder "Dueros flodbank" och är tillsammans med Rioja Spaniens mest framträdande vindistrikt. Här har Reserva de la Tierra en vingård på 100 hektar där det växer 450 000 druvor av sorten Tempranillo. Druvan kallas även lokalt för Tinta del Pais.