Marchesi Mazzei Fonterutoli

(1)

Utforska den förtrollande Mazzei-gården, Castello di Fonterutoli, för en unik fördjupning i Chianti. Upplev de förföriska smakerna av dess förstklassiga toskanska viner och njut av det rika utbudet av upplevelser som erbjuds.


Castello Di Fonterutoli

Vingården Fonterutoli- En stark länk mellan dåtid och framtid. 7 unika terroir, 110 hektar vingårdsmark och 114 parceller. En vinkällare bestående de allra senaste teknikerna.

Största delen av vingården ligger i sluttningar på landsbygden, med en vacker utsikt över Siena. Hjärtat ligger djupt in i dalen.

Castello Di Fonterutoli har en modern källare men med djupa spår av månghundraårig kunskap, som bara familjen kunnat få fram. En otrolig innovation och ett stort projekt drivs idag av Agnese Mazzei, där fokus ligger på att lämna så lite negativa miljöavtryck som möjligt, men med stort fokus på det estetiska, på smaken kombinerad med funktionalitet.

Företaget täcker en total yta på 650 hektar, varav "bara" 110 är specialiserade vingårdar i sju områden belägna mellan 220 och 570 meter över havet, vilka i sin tur är uppdelade i 114 skiften.

Allt i perfekt harmoni med andra mer marginella grödor och med skogen, en idealisk miljö för olika djurarter i sitt naturliga habitat.

Höjd över havet

Från 220 m till 570 meter över havets yta.

Produktionen

Chianti Classico: sangiovese, malvasia, colorino
IGT: Sangiovese, merlot, cabernet sauvignon

Biologiskt mångfald

Ett unikt land, där Alberese klippornas och sandstenens upplösning har givit upphov till en komplex och stenig själ. Druvorna från de 114 olika skiftena skördas för hand, vinifieras och mognar separat på ekfat, vilket översätter mångfaldens värde till en extraordinär bredd av aromer och komplexitet.

Castello di Fonterutoli-vinernas förträfflighet är välkänt över hela världen och representerar en av referenspunkterna för hela Chianti Classico.

Chianti Classico DOP Extra Virgin olivolja från Castello di Fonterutoli produceras också i Fonterutoli och enastående för sin finess och personlighet. Den skapas med hjälp av olivträden Frantoio, Leccino, Moraiolo och Pendolino samt en egen oljekvarn som krossar oliverna i en syrefri miljö.

I Fonterutoli ägnar sig även Carla Mazzei åt lavendelodling med stor hängivenhet. Det är från essensen av denna lavendel som den kosmetiska produktlinjen som bär hennes namn härstammar.