Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Imbuko

(0)

Här hittar du Sydafrikanska viner för alla smaker.
Imbuko är en vingård i hjärtat av Cape Winelands i Sydafrika. Här produceras flera typer av viner gjorda av druvblandningar från olika områden. 

I närheten av Wellington, Sydafrika, finner vi Imbuko Wines på gården Utikyk. Vingården ligger precis i hjärtat av det så kallade Cape Winelands, vilket tidigare kallades Boland. Det är ett område som sedan länge är känt för sina vinodlingar. Den nuvarande chefen, Thenius van Zyl, har mer än 30 års erfarenhet av att producera vin, var en av de som startade upp vingården. Just namnet Imbuko betyder ”Beundran” på Xhosa, vilket också var Nelson Mandelas modersmål.

Vingårdens utveckling

Imbuko producerade tidigare mest bulkviner men de har utvecklats mycket på senare år. Gården ligger nämligen på en av de få odlingarna som har en så kallad grundstam för vinodling. Denna använder de inte bara själva utan även av flera andra vinproducenterna i Sydafrika. Vinerna som kommer från denna vingård består inte bara av blandningar från just Wellington utan även från flera olika regioner, såsom Stellenbosch. Western Cape, Paarl, Worchester och Robertson. Det gör att Imbuko har ett stort urval av olika sorters viner, alla med olika karaktär.

Viner från gården

Hos Imbuko hittar du olika typer av viner. Deras enklaste viner heter Shortwood och innehåller röda och vita viner samt roséviner gjorda på olika typer av druvor. Deras varumärkesviner har samma namn som gården och heter Imbuko. Här hittar du två vita viner; en Sauvignon Blanc och en Chenin Blanc. Det består även av röda viner i form av en Merlot, en Pinotage och en Cabernet Sauvignon.

När det gäller lite finare viner hittar du Van Zilj. Det består av röda och vita viner från olika druvor och blandningar, samt en rosé och ett mousserande vitt vin.
Sist men inte minst erbjuder de även Du Plevaux med de absolut bästa vinerna i sortimentet. Här finns två vita viner - en Sauvignon Blanc och en Chenin Blanc/Viognier, samt två röda viner - en Pinotage och en Shiraz.