Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Gandolini

(1)

Gandolini är en vingård i Maipo Valley Chile som fått sitt namn av grundaren Stefano Gandolini. Hans viner är kända som några av Chiles absolut bästa. 

Gandolini är en vingård som ligger i D.O Maipo Andes i Maipo Valley i Chile. Detta D.O är en av få platser där det är tillåtet att producera så kallad "Grand Cru" Cabernet sauvignon. Stefano Gandolini grundade vingården 2011 tillsammans med sin partner Fernando Izquierdo Menéndez som var en framgångsrik chilensk affärsman.

Vingården producerar enbart viner gjorda på Cabernet sauvignon som är den mest kända druvan i Chile. Gandolini strävar efter att tillverka några av de absolut bästa vinerna i Chile.

Vin gjort av Stefano Gandolini

Stefano Gandolini föddes i Chile 1966 men reste senare världen runt för att lära sig så mycket som möjligt om vintillverkning, vilket är hans stora passion. Han har samlat kunskap från flera olika länder, bland annat Frankrike, Italien och Argentina. Han har även en så kallad "master" i oenologi från ett universitet i Italien. Oenologi är läran om vinet och dess tillverkning. Förutom att han äger sin egna vingård är han även partner och chefsvinmakare på vingården Ventolera i Leyda Valley i Chile.

“Las 3 Marías Vineyards Cabernet Sauvignon”

Detta är namnet på vinet som kommer från Gandolini. Namnet kommer från de tre kvinnorna med samma namn som har spelat en stor roll i Stefanos liv, nämligen hans farmor, hans mamma och han fru. Vinet är en hyllning till dem och visar på den kärlek han känner till dem och till sina viner. På den vackra etiketten kan du se en silhuett av en naken kvinna med en fågel på sitt vänstra knä.

Vinets karaktär

Det här vinet har en distinkt doft av bland annat skogsfrukter. Du märker också inslag av svarta vinbär, grafit och mynta. Smaken är djup och elegant, vilket ger ett vin med en livlig struktur, fina tanniner och en lång finish med smak av mineraler. Lufta gärna vinet minst en timme innan servering och drick gärna vinet tillsammans med en köttbit, till den klassiska ost- och charkbrickan eller till mustiga grytor.