Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Domaine de Savagny

(0)

Domaine de Savagny, en domän med gott rykte i vinregionen Jura.
Domaine de Savagny - där kombinationen av tradition och modernisering genererat flerfalt prisbelönta för viner. 

Nära Château-Chalon, det historiska hjärtat av vinregionen Jura, ligger vingården Domaine de Savagny. Sedan 2002 ägs gården av Maison du Vigneron som är den största producenten i Jura. Här tillverkar de röda och vita viner samt Crémant, den burgundiska motsvarigheten till Champagne.

Viner av fem olika druvor

Domaine de Savagnys 45 hektar stora odlingsareal ligger i sluttningarna vid foten av Jura-berget och sträcker sig över två appellationer; Côtes du Jura och Château Chalon. Jordmånen är rik på lera och kalksten vilket passar mycket bra för de lokala druvsorterna Savagnin, Poulsard och Trousseau. På gården blir också de i området mycket populära Pinot Noir och Chardonnay odlade.

De vita vinerna från gården finns i två varianter som är karaktäristiska för Jura-regionen. Dels Vin Jaune som är ett torrt vin med en gulaktig färg (jaune betyder dessutom gul på franska). Detta vin blir tillverkat av druvan Savagnin med en metod som påminner om framställningsmetoden för sherry. Det andra vinet, Vin de Paille, är däremot ett sött vin som blir gjort av både Savagnin och Chardonnay.

De röda vinerna blir tillverkade av Poulsard, Trousseau och Pinot Noir och de finns i flera olika varianter. Domaine de Savagny är också mycket känd för sin Crémant.

Professionell framställning ger prisbelönta viner

Domaine de Savagny jobbar med en framgångsrik kombination av tradition och modernisering. Samtidigt som de är noga med att bevara de kulturella metoder som blivit brukade i området sedan århundraden, har de en toppmodern anläggning med avancerad utrustning. Under vinframställningen eftersträvar Domaine de Savagny optimala tappningsförhållanden och slutprodukten testas sedan i ett professionellt laboratorium.

Domaine de Savagnys metoder har verkligen lönat sig och vinerna är flerfalt prisbelönta. Till exempel har gårdens viner vunnit tävlingen Concours Général Agricole i Paris, Percée des Vins Jaunes-tävlingen och Crémants de France-tävlingen. Framgångarna är ett bevis på det hårda arbete och den kärlek teamet bakom Domaine de Savagny lägger ned på sin gård.