• Fri frakt från 799 kr
  • Trygg e-handel
  • Kundbetyg 4.6 / 5   52 070 omdömen
  • Nöjd kund-garanti

Château Deyrem Valentin

(0)

Delikata viner med mustig smak.
Château Deyrem Valentin har en delikat smak med en fruktig och blommig arom. Läs här om ett bra vin till klassiska kötträtter och asiatisk mat.

Château Deyrem Valentin är en vingård i Bordeaux, vars slott varit i bruk sedan 1730. År 1928 köpte familjen Sorge fastigheten på en offentlig auktion. Gården tillhör fortfarande samma familj.

Jean Sorge är som nuvarande ägare ansvarig för vinproduktionen. År 2017 tog familjen in den kända konsulten Hubert de Bouard. Vingården på 14 hektar består till hälften Merlotplantor, 49 % är Cabernet Sauvignon och en procent Petit Verdot. Utöver det finns några vinstockar i Carmenere också.

Tio odlingspaket

Vingården är också indelad i tio separata lotter. Dess bästa lott har riktigt gamla vinstockar, närmare 100 år gamla. Vilket i sin tur gör det till ett av det äldsta bestånden i Medoc. Familjen Sorges utökade sin egendom 1938, när de köpte ett bestånd med gamla vinstockar från grannen Chateau Palmer.

7 500 lådor per år

Markerna består av grus, sand samt lerjord. Vingården hyser 10 000 vinstockar per hektar. Varje planta har alltså en kvadratmeter odlingsyta. I genomsnitt är vinstockarna 30 år gamla och den årliga produktionen av Château Deyrem Valentin uppgår till cirka 7 500 lådor vin.

Château Deyrem Valentin - bästa årgångarna

Åren 2014, 2015 och 2016 anses vara de bästa årgångarna som producerats på vingården. Faktum är att familjen konkurrerar med många Bordeauxklassifierade producenter, men kan sälja till betydligt lägre priser. Yngre årgångar bör dekanteras i genomsnitt 1-2 timmar, medan de äldre behöver kortare dekanteringstid.
Detta vin blir oftast bättre mellan 6-10 års flaskålder. Vinet erbjuder således sin bästa smak efter mellan 10 och 20 år.

Passar till klassiska kötträtter

Vinerna från Château Deyrem Valentin har en delikat mustig smak samt elegant struktur med fruktig och blommig arom. Det här röda vinet serverar du gärna till kötträtter eller asiatiska rätter, rejäla fiskrätter som tonfisk, svamp och pasta samt ost. Serveras helst vid 15,5 grader. Den svala temperaturen ger också vinet mer friskhet.