Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Calabria family wines

(0)

Australiensisk producent med lång historia.
Calabria Family Wines är australiensisk vinproducent med lång tradition av vinframställning. De har vingårdar i både Barossa Valley och Riverina. 

Calabria Family Wines är en av de 20 största vinproducenterna i Australien med vinodlingar i både Barossa Valley och i Riverina. Företaget består av ett mångsidigt team under ledning av chefsvinmakaren Emma Norbiato. Tillsammans har teamet mer än 85 års erfarenhet av vinframställning och de arbetar dessutom hårt för att föra familjen Calabrias tradition vidare.

Familjens historia

Historien började redan 1927 då italienaren Domenico Calabria emigrerade till Australien. Hans son Francesco följde senare efter honom och 1943 tog han även dit sin fru Elisabetta. 1945 började paret producera viner tillsammans. I början sålde de endast till familj och vänner men senare utvecklades företaget och de blev en stor vinproducent. Francescos son Bill lärde sig hemligheten bakom vintillverkningen och han och brodern Tony tog senare över vingården 1966. Idag driver Bill och hans fru Lena gården tillsammans med sina barn.

Vingårdarna

Vingården The Sophie ligger i Calabria Barossa Valley och är döpt efter Bill och Lena Calabrias barnbarn Sophie Elizabeth. Här växer druvorna i sand- och kalkstensjord och odlingen har en så kallad Barossa Old Vine Charter-klassificering. The William är uppkallad efter barnbarnet William Junior och den består av 100 år gamla Shirazvinstockar. På toppen av Barossa hittar du Elizabeth med odlingar bestående av så kallade Old Vines (35+ år) med Shiraz och Cabernet. Calabria Family Wines har även vingårdar i Riverina. I detta område råder medelhavsklimat, vilket gör att familjen även kan odla druvor som Durif, Montepulciano, Nero d'Avola och Botrytis Sémillon.

Viner

Calabria Family Wines sortiment innehåller röda viner, vita viner och roséviner. Till exempel har de en Calabria Iconic Grand Reserve som är ett Shirazvin från Barossa Valley. Detta vin är framställt för att fira familjens ankomst till Barossa Valley. Varje årgång har sin egna unika karaktär och ska representera deras 100-åriga vintradition. Värt att nämna är även kollektionen Saint Petri som är en nyhet i sortimentet. Här finns två röda viner; en Shiraz- och en Grenacheblandning. Dessa viner innehåller förstklassiga druvor från Barossa.