Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Broglia

(2)

Familjen Broglia har gjort vin i Gavi sedan 1974. Vingården La Meirana började med dröm om en herrgård som sommarnöje och är idag en av de största vingårdarna i området. 

Hundra hektar sommarnöje

Entreprenören Bruno Broglia kommer från textilbranschen och 1972 köpte han vingården La Meirana i området Gavi. Strax innan det hade han köpt en herrgård att ha som sommarnöje i samma område. Herrgården renoverades av den tidens bästa arkitekter, däribland Luigi Vietta. Trädgården, som vetter mot den fina lilla medeltidsbyn Gavi, tog den internationellt erkända landskapsarkitekten Pietro Porcinai hand om.

Första vinet från La Meirana kom 1974

När arbetet med huset var klart började man förbereda marken och förbättra vingårdarna. Det första vinet buteljerades 1974, samma år som Brunos son Piero tog över ägandet av gården. Efter Bruno Broglias bortgång 1983 utökades vingårdens odlingsområde och en ny vinkällare byggdes.

Gavi gjorde succé utomlands

I slutet av nittiotalet gjorde Gavis framgångar på de internationella marknaderna det nödvändigt att fördubbla utrymmet i vinkällaren och att slutföra planteringen av vingården. Familjen Broglia är idag den största sammanslagna markägaren i området med 65 hektar vingårdar på den 100 hektar stora egendomen.

Från bror till bror, far till son och son till son

Idag förvaltas den tusen år gamla egendomen La Meirana av den tredje generationen Broglia: Roberto och Fillipo.