Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Bodega Katxiña

(0)

Producent av traditionellt Baskiskt vin.
Bodega Katxiña har djupa rötter i framställningen av Txakoli, det milt bubblande vita vinet som är speciellt för Baskien.

Bodega Katxiña ligger i fiskebyn Orio, 10 minuter från San Sebastián men ändå i väldigt lantlig omgivning. Själva serveringen ligger inne i själva vingården, där gästerna kan njuta av den fridfulla naturliga miljön i landskapet och den förtrollande skapelsen av Txakoli. Det är helt enkelt en perfekt plats för alla typer av evenemang.

År 2018 utsågs dessutom Bodega Katxiña till världens bästa lyxbrasserie av World Luxury Restaurant Awards.

Druvan och vinet

Druvsorten Hondarribi Zuri kom från nordöstra Europa någon gång under medeltiden. Det var munkar och pilgrimsfarare som följde leden Camino de Santiago som tog den med sig. De byggde dessutom kloster med vingårdar längsmed leden. Druvan är hyfsat liten och gyllene i färgen och den växer i små men kompakta klasar, vilket ger intensiva aromer som rör sig vackert in i munnen och lämnar en behaglig och långvarig eftersmak.

Txakoli Katxiña

Det var Jose Miguel Zendoia som var den ursprungliga personen bakom vinet de kallar Txakoli Katxiña. Vinrankorna med Hondarrabi Zuri har vuxit runt ingången till familjens gård längre än någon kan minnas. Det har varit en familjetradition i flera generationer att göra vin av den här typen, för att njuta av tillsammans med vänner och familjemedlemmar.

Txakoli är ett traditionellt vin som är naturligt milt bubblande, väldigt torrt och har en hög syra samt låg alkoholhalt. Vinet är dessutom blekt gult och inkluderar aromer av mineraler, citrus, örter och blommor. Det är de påtagliga fruktiga tonerna hos denna druvsort som gör Txakoli Katxiña till ett friskt, livligt, fruktigt och elegant vin.

Mat och Txakoli från Bodega Katxiña

Det här vinet gör sig bäst tillsammans med både kalla och varma rätter på färsk fisk och skaldjur. Dessutom gör den fruktiga och friska smaken, samt den låga alkoholhalten det till ett väldigt bra sommarvin. Du avnjuter det med fördel tillsammans med vänner, när ni är samlade på altanen för att äta grillad plockmat under ljumma sommarkvällar.