Blaxland Vineyards ligger i södra Australien. Till skillnad från de motgångarna som drabbat den australiensiska vinindustrin under det senaste decenniet har Blaxland Vineyards istället blomstrat och vuxit starkt. Idag har vingården faktiskt den tolfte största vinodlingsarealen i hela Australien.
Odlingarna innefattar Tanunda Hill Vineyard på 320 hektar i Barossa Valley, Old Mundulla Vineyard på 266 hektar vid Limestone Coast och St Magnus Vineyard på 89 hektar i Adelaide Hills. Blaxland Vineyards viner har haft stor framgång i utomeuropeiska vinutställningar, särskilt i Kina, Kalifornien och Tyskland. De exporterar framförallt till USA och Kina, men också till Storbritannien och Japan.
Barossa Valley
Ursprungsområdet för Blaxland Vineyards är Barossa Valley. Det är en av Australiens mest kända vinregioner och det är av en god anledning. Vinproduktionen i området går tillbaka nästan 180 år och är hem för några av världens äldsta produktiva vinstockar. I Barossa Valley råder ett medelhavsklimat som är torrt med låg luftfuktighet, relativt låg nederbörd och gott om solsken. Det är idealiska förhållanden för fylliga röda och robusta vita viner. När det gäller jordmån har Barossa Valley ett komplext system av mindre dalar och kullar med olika höjder och sluttningar. Därför varierar jordarna mycket och där finns allt från lerjord till sandig jord, liksom från gråa till rödbruna jordar.
Vinerna
Blaxland Vineyards tillverkar flertalet viner på endast en druvsort vardera. Bland de mer populära är Aglianico som växer bäst i ett torrt klimat med mycket solsken. Druvan ger fullmatade viner med hög syra som vinner på att lagras. I tillägg till det har de viner med Shiraz, vilka med sin höga tanninhalt ger kraftiga och fylliga viner.
Även druvan Tempranillo, vilken växer bäst på högre höjder och ger aromatiska viner, finns i deras utbud. Förutom dessa druvor, har de också viner gjorda på Montepulciano, vilket ger mjuka runda viner, Malbec som ger rustika viner och Sangiovese som trivs bäst i kalkrik jord och ger lätta viner med hög syra.