Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Artiga Fustel

(0)

Artiga Fustel producerar prisvinnande spanska viner.
Med kunder som uteslutande befinner sig utanför Spanien produceras Artiga Fustel viner som är specialanpassade till klienter behov och önskemål. 

Vinproducenten Artiga Fustel använder utvalda druvor från vinodlare i olika DOC-distrikt över hela Spanien. Verksamheten började med viner från Tarragona i Katalonien och Campo de Borja i provinsen Aragon. Nu har utbudet vuxit och de producerar viner från distrikt i provinsen Murcia såsom Yecla och Jumilla. I Katalonien har dessutom regionerna Penedès, Cava och Catalunya tillkommit. Längre västerut kommer viner från Toro i Kastilien och Léon och Valdepeñas i Kastilien-La Mancha. Slutligen har de även Riojaviner. Följaktligen representerar Artiga Fustel det bästa av samtliga spanska viner.

Skräddarsydda viner

Sommelier Martí Quer startade Artiga Fustel efter att ha introducerat exklusiva spanska viner i både New York och Tokyo. Företaget exporterar nu till 25 länder och producerar också flera av deras mest populära viner i samarbete med sina partners runt om i världen. Det innebär att vinblandningarna och förpackningar är skräddarsydda för att passa kundernas behov och önskemål.

Organisk linje

Artiga Fustel producerar Cava enbart på organiskt odlade och handplockade druvor. Det är endast de 25 procent bästa druvorna från odlingen som används till dessa Cava, som är en vit och en rosé, bägge med namnet Damia 1637 Cava Brut.

Vit Cava

Detta mousserande vin är gjort på de tre för Cava klassiska katalanska druvsorterna: Xarel.lo, Macabeu och Parellada. Vinet har en ljus färg av halm med stänk av gyllene toner. Dess dofter består av aromer från mogna fruktträd och fruktsirap, med bubblor som ger skarp och fruktig smak. Denna Cava är delikat som en sval aperitif som också passar till räkor eller nyfångad lax.

Cava Rosé

Det här vinet är gjort på druvorna Garnacha och Pinot Noir. Vinet har en utsökt sommarsmak av färska jordgubbar och grädde ackompanjerad av fina bubblor och en härlig mousse. Serverad väl kyld passar den som aperitif. Eftersom Cavan har en välutvecklad komplexitet kan den också avnjutas till måltider. I synnerhet om rätten är paella.