Chateau vadå: det okända fusket med ditt vin

Köp

Pris 218 kr

Lagerstatus
204 st

Beskrivning

Vi på Vinoteket.se och Fine Wine Society är glada och stolta över att kunna erbjuda kvalitetsviner direkt från vingårdarna vi samarbetar med. Det du får i glaset är helt enkelt vinet som är producerat av vingården och buteljerat på plats. Vi har nu tagit in boken "Chateau vadå: det okända fusket med ditt vin" skriven av Mats-Eric Nilsson. En bok som även tilldelades priset Guldspaden 2018!

En intressant bok som ger en bra överklick för hur mycket dåligt vin som erbjuds på hyllan i landet. Förpackat med tjusiga etiketter och anpassat innehåll för den svenska marknaden med massa tillsatser. Vi tycker att alla istället borde höja blicken och börja upptäcka bättre vin, direkt från vingårdarna för att säkerställa kvaliteten. Det är bättre för dig som konsument då du får mer vin för pengarna och även mer ekonomiskt hållbart för vinbonden, win-win.

Sverige är ett av världens mest vindrickande länder, ändå vet vi försvinnande lite om det som skvalpar i glaset. Vad dagens vin består av är en väl förborgad hemlighet. Istället matas vi med bilden av det oförfalskade vinet, som får sin karaktär av jorden där druvorna odlats, och i generation efter generation framställts på samma traditionella sätt. För tio år sedan öppnade Mats-Eric Nilsson hundratusentals svenskars ögon med Den hemlige kocken, som avslöjade det utbredda matfusket. Château Vadå är en unik och gedigen granskning av en bransch som hittills har sluppit kritiska ögon. Läsaren tas med bakom vinindustrins förföriska kulisser och bjuds på en mängd uppseendeväckande avslöjanden. Boken avslutas med tips för den vetgiriga vinkonsumenten.