Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Beskrivning

Familjens berättelse började i mitten av 1700-talet, då denna harmoniska egendom, rik på biologisk mångfald, med obestridlig charm förförde förfadern Léo Barbier, som förvärvade den. Under 1900-talet, har stora investeringar gjorts, med moderna vinframställningsverktyg, omstruktureringar och moderniserngar av vingården och i hela butiken och källaren. Dessa ansträngningar och investeringar gör att de är kvalificerade att ingå i den  prestigfulla "Bordeaux Wine Official Classification of 1855", men ägarna, familjen Toulouse-Lautrec, har konsekvent tackat nej till inbjudan. S de Siran är gjord som Château Sirans andravin. Druvorna kommer från samma grusplatå som storebror, men växer på betydligt yngre vinstockar. 

Passar till

Dekantera gärna någon timme i förväg och servera runt 16-20 grader, gärna till en bit fint kött på nöt, vilt eller ugnsrostat lamm. Du blir nog inte missnöjd om du serverar det till en bricka lagrade ostar eller.

Produktinformation

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Kryddigt & Mustigt
Färg
Rubinrött
Land
Frankrike
Region
Bordeaux
Distrikt
Vin från Margaux
Producent
Château Siran
Huvuddruva
Merlot
Druvor
52% Merlot, 48% Cabernet Sauvignon
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
<0.3 g/100ml
Alkoholhalt
14%
Se även
 • Producent

  Château Siran

  För dig som vill upptäcka viner från Margaux.
  Château Siran ligger i Margauxområdet i Bordeaux. Här produceras främst viner på druvorna Merlot, Cabernet Sauvignon och Petit Verdot.

 • Huvuddruva

  Merlot

  Merlot ansågs 2014 vara den tredje mest odlade druvan i vinvärlden. En anledning till detta är för att den gör sig så bra i blends med andra druvor, exempelvis så som man gör i Bordeaux men främst för att Merlot-viner är så eftertraktade.

 • Region

  Bordeaux

  Bordeaux- världens vinhuvudstad och en av världens mest berömda, prestigefyllda och produktiva vinregioner. Bestående av mångfald och kvalitet.

 • Karaktär

  Kryddigt & Mustigt

  Detta är en kategori som kan täcka in många olika smaktyper som lätta, fylliga och mustiga. Kryddigheten kommer både från druvans egna karaktärer, mognad samt ekfatet.