Beskrivning

Jean-Claude Berrouet, en stor oenolog från Bordeaux som arbetade i vackra Pomerol, och mycket känd som vinmakaren i Chateau Petrus, skapade Château Samion 1979.

Med hjälp utav hans son, Jean-François, har de skapat detta vin tillsammans sedan 2002. Ett vin producerat på 100% Merlot, och med traditionell vinframställning som framhäver söta extraktioner och bevarar finess och frukt. Druvorna skördas för hand och vinificeras sedan i betongfat.
Detta vin är gjort på samma sätt och med samma omsorg som Château Petrus.

Passar till

Dekantera och servera runt 16-20°C ihop med ugnsrostad anka eller kyckling, grillat nötkött eller en till en skön höstgryta.

Produktinformation

Lagerstatus
80 st
Lagring
Kan lagras 10 år +
Karaktär
Fruktigt & Smakrikt
Färg
Rubinrött
Land
Frankrike
Region
Bordeaux
Distrikt
Lalande-de-Pomerol
Producent
Famille Berrouet
Huvuddruva
Merlot
Druvor
100% Merlot
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
<0.3 g/100ml
Alkoholhalt
14.5%
Se även
Kategorier
 • Producent

  Famille Berrouet

  Viner som håller hög klass från en känd vinmakare.
  Famille Berrouet - den kända vinmakaren bakom ett av världens bästa och dyraste viner - Château Petrus. 

 • Huvuddruva

  Merlot

  Merlot ansågs 2014 vara den tredje mest odlade druvan i vinvärlden. En anledning till detta är för att den gör sig så bra i blends med andra druvor, exempelvis så som man gör i Bordeaux men främst för att Merlot-viner är så eftertraktade.

 • Region

  Bordeaux

  Bordeaux är en av de mest berömda vinregionerna i världen. Mest känd för slott, rött vin och söt Sauternes. Men här, i ett av världens största vinområden, görs även torrt vitt vin, rosé och mousserande. 

 • Distrikt

  Lalande-de-Pomerol

  Appellationen Lalande-de-Pomerol ligger i Bordeaux i sydvästra Frankrike. Regionen Bordeaux är delad på mitten av floden Gironde och Lalande ligger på den så kallade högra stranden. Produktionen innefattar röda viner och här dominerar druvsorten Merlot.