Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

  • Champagne Frankrike
Bollinger La Grande Année 2014 Pinot Noir

Bollinger La Grande Année 2014

2 199kr

1 flaskor
Bollinger La Grande Année 2014 Pinot Noir
Bollinger La Grande Année 2014 2 199kr
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
Bara 4 st

Bollingers prestigechampagne i fin årgång!

Servera gärna denna champagne i lite större kupor kring 10 grader. Perfekt till blinier med smetana och löjrom, till canapere eller till färska skaldjur.

Eleganta och uttrycksfulla aromer av vita blommor, gul citrus och en fin kryddighet, smaken är läckert fokuserad på kalkig mineralitet, brioche, röda äpplen och en läcker sälta. Kroppen bjuder på fin struktur med en krämig mousse och slutligen en eftersmak som varar i minuter! Avnjut vinet nu eller glöm bort i vinkällaren länge då vinet har en otrolig lagringspotential.

Omdömen

Beskrivning

Bollingers Champagne La Grande Année (LGA) är deras prestigechampagne som enbart produceras under exceptionella årgångar.

Den stora delen av Pinot Noir ger vinet dess enorma kraft och fyllighet. Druvornas framstående ursprung förklarar den fantastiska komplexiteten och den stora lagringspotentialen. Vinframställningen sker uteslutande på små ekfat, som i genomsnitt är 20 år gamla.

Allt vingårdsarbete sker för hand, från vinskörd, till champagnen hamnar i flaskan. Inget lämnas åt slumpen.

Druvorna till La Grande Année kommer uteslutande från Grand Cru samt 1er Cru-vingårdar. Där pinot noir-druvorna huvudsakligen kommer från Aÿ och Verzenay Montagne de Reims och chardonnay-druvorna från Le Mesnil-sur-Oger och Oiry i Côte des Blancs.

La Grande Année är den prestigefyllda champagnen, som alltid hyllas till skyarna och som i alla årgångar får topprecensioner från de största internationella vinkritikerna.

Utmärkelser

98 Poäng Vinous 97 Poäng Tyson Stelzer 97 Poäng Wine Spectator

Populära viner med samma druva

Andra har också köpt