• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Tenuta di Petrolo Torrione Val d´Arno di Sopra 2015 Sangiovese

Tenuta di Petrolo Torrione Val d´Arno di Sopra 2015

Pris 249 kr
Lagerstatus
Bara 4 st
Lagring
Drick nu eller till och med 2025
Karaktär
Fruktigt & Smakrikt
Färg
Djupt rubinrött
Land
Italien
Region
Toscana
Klassifikation
IGT
Producent
Tenuta di Petrolo
Huvuddruva
Sangiovese
Druvor
80% Sangiovese, 15% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13%
Se även
Kategorier

Doft & smak

Aromerna är mjuka och varma, med dofter av röd frukt, körsbär och crème de cassis. Vinet medelfylligt, med en elegant finish med ljus syra som är karakteristisk för Sangiovese.

Utmärkelser

94/100 - Jamessuckling.com
91/100 - Wine Spectator
90/100 - Robert Parker

Passar till

Dekantera någon timme i förväg och servera runt 16-18°C till smakrika kötträtter på vilt, nöt eller lamm, gärna grillat eller i helt stycke från ugnen eller till mogna, riktigt bra ostar.

Beskrivning

Under den karismatiska ägaren Luca Sanjusts ledning har de åstadkommit fantastiska resultat sedan mitten av 1990-talet. Vingården har upplevt ett genombrott bland internationella vinkritiker, särskilt med James Suckling i Wine Spectator och Robert Parker. Luca Sanjust är från en gammal italiensk adel som kan leda sina rötter tillbaka till hertigen av Sicilien på 1200-talet. Tenuta di Petrolo, vingården, är otroligt vackert belägen ca. 40 km söder om Siena i en sluttning dominerad av ett imponerande slottstorn från etruskisk tid, dvs. innan romarna erövrade denna del av Italien, kallade Galatrona. Det har sedan dess byggts om av romarna och under renässansen. Ursprungligen var det en fristad för invånarna i regionen då det rådde krig, som det ofta gjorde i Toscana fram till 1800-talet.

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS