• Toscana Italien
  • Eko
Tenuta di Petrolo Torrione Val d´Arno di Sopra 2015 Sangiovese

Tenuta di Petrolo Torrione Val d´Arno di Sopra 2015

299kr

Slut
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
Slut

Varm kram från Toscana!

Dekantera någon timme i förväg och servera runt 16-18°C till smakrika kötträtter på vilt, nöt eller lamm, gärna grillat eller i helt stycke från ugnen eller till mogna, riktigt bra ostar.

Aromerna är mjuka och varma, med dofter av röd frukt, körsbär och crème de cassis. Vinet medelfylligt, med en elegant finish med ljus syra som är karakteristisk för Sangiovese.

Omdömen

Beskrivning

Under den karismatiska ägaren Luca Sanjusts ledning har de åstadkommit fantastiska resultat sedan mitten av 1990-talet. Vingården har upplevt ett genombrott bland internationella vinkritiker, särskilt med James Suckling i Wine Spectator och Robert Parker. Luca Sanjust är från en gammal italiensk adel som kan leda sina rötter tillbaka till hertigen av Sicilien på 1200-talet. Tenuta di Petrolo, vingården, är otroligt vackert belägen ca. 40 km söder om Siena i en sluttning dominerad av ett imponerande slottstorn från etruskisk tid, dvs. innan romarna erövrade denna del av Italien, kallade Galatrona. Det har sedan dess byggts om av romarna och under renässansen. Ursprungligen var det en fristad för invånarna i regionen då det rådde krig, som det ofta gjorde i Toscana fram till 1800-talet.

Utmärkelser

94/100 - Jamessuckling.com
91/100 - Wine Spectator
90/100 - Robert Parker

Populära viner med samma druva

Andra har också köpt