• Fri frakt hem till dörren
 • Kundbetyg 4.6 / 5 • 20 814 omdömen
 • Nöjd kund-garanti

Beskrivning

Lägena där druvorna till detta vin odlas, ligger på branta sluttningar av Llicorella, en lös granitliknande jord som är typisk för Priorat-regionen och rankorna är över 50 år gamla. Urvalet och skörden görs för hand. När druvorna sedan anländer till vineriet sker ett andra urval, där endast de finaste druvorna går vidare i processen. Efter dessa val sker en första kallmaceration vid 5°C i rostfria ståltankar under 3 dagar. Musten fermenteras vid en kontrollerad temperatur mellan 26 och 28 grader under 30 dagar. Detta resulterar i extraktion av utmärkt råmaterial av färg och arom. Därefter åldras vinet i naturligt torkade franska Allier-ekfat under 10 månader, vilket ger vinet komplexitet, stabilitet och maximal elegans.

Passar till

Servera runt 16-20°C till allt slags rött kött, vilt, grytor och medel- till vällagrad ost.

Produktinformation

Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu till och med 2025
Karaktär
Kryddigt & Mustigt
Färg
Intensivt rubinrött, med violetta inslag
Land
Spanien
Region
Katalonien
Distrikt
Priorat
Producent
Reserva de la Tierra
Huvuddruva
Grenache
Druvor
Grenache, Carignan, Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
1.8 g/l
Alkoholhalt
14%
Se även
 • Huvuddruva

  Grenache

  Grenache är en dåldis i flertalet stora namnkunniga distrikt trots att den är en av de viktigaste druvor i de stora vinerna som, Chateauneuf-du-pape, Priorat och många fler där till.

  Grenache är verkligen väl värd att upptäcka både som singeldruva samt även i all världens olika blends.

 • Land

  Spanien

  Spanien innehar förstaplatsen vad gäller världens största odlingsareal av vin, med hissnande dryga miljonen hektar. Allt från eleganta vita till varmfruktiga röda viner. Det finns garanterat något för var vindrickares palett.

 • Distrikt

  Priorat

  Ungt vindistrikt med viner i världsklass.
  Några av Spaniens mest exklusiva viner produceras i katalanska Priorat. Läs mer om den unika jordmånen och distriktets satsning på kvalitet.

 • Karaktär

  Kryddigt & Mustigt

  Detta är en kategori som kan täcka in många olika smaktyper som lätta, fylliga, mustiga. Kryddigheten kommer både från druvans egna karaktärer, mognad och ekfatet.