Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Beskrivning

Lägena där druvorna till detta vin odlas, ligger på branta sluttningar av Llicorella, en lös granitliknande jord som är typisk för Priorat-regionen och rankorna är över 50 år gamla. Urvalet och skörden görs för hand. När druvorna sedan anländer till vineriet sker ett andra urval, där endast de finaste druvorna går vidare i processen. Efter dessa val sker en första kallmaceration vid 5°C i rostfria ståltankar under 3 dagar. Musten fermenteras vid en kontrollerad temperatur mellan 26 och 28 grader under 30 dagar. Detta resulterar i extraktion av utmärkt råmaterial av färg och arom. Därefter åldras vinet i naturligt torkade franska Allier-ekfat under 10 månader, vilket ger vinet komplexitet, stabilitet och maximal elegans.

Passar till

Servera runt 16-20°C till allt slags rött kött, vilt, grytor och medel- till vällagrad ost.

Produktinformation

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Kan lagras 5-10 år
Karaktär
Kryddigt & Mustigt
Färg
Djupt mörkrött
Land
Spanien
Region
Katalonien
Distrikt
Priorat
Producent
Reserva de la Tierra
Huvuddruva
Grenache
Druvor
Grenache, Carignan, Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
<0.3g/100ml
Alkoholhalt
14%
Se även
  • Producent

    Reserva de la Tierra

    Läs om Reserva de la Tierra och deras vingårdar runt om i Spanien.
    Reserva de la Tierra är en vinproducent med vingårdar på flera ställen i Spanien. De producerar innovativa viner som exporteras till hela världen.

  • Land

    Spanien

    Spanien innehar förstaplatsen vad gäller världens största odlingsareal av vin, med hissnande dryga miljonen hektar. Allt från eleganta vita till varmfruktiga röda viner. Det finns garanterat något för var vindrickares palett.

  • Region

    Katalonien

    I Cataluñya sker produktionen av de berömda mousserande vinet Cava.
    Cataluñya är ett gammalt och mångfacetterat vinområde. I många avseenden ligger det i framkant när det gäller att utveckla spansk vinproduktion.

  • Huvuddruva

    Grenache

    Doldisen som ligger bakom några av största vinerna.