Beskrivning

Allt startade med mormor Velia Guidobono. Den allra första ägaren till den ursprungliga vingården i Roero. 

Med hennes framsynthet, passion och inte minst sin ambitiösa framåtanda som inspiration gör familjen Guidobono vin än idag. Vingårdsmarken blir större både i Roero, men även andra delar av Piemonte.

Vingårdens namn Cascina Chicco kommer av Velias barnbarn, slaktaren Ernesto vars smeknamn "Chicco" betyder grynet på italienska. 

Passar till

Servera vinet kring 18 grader. Perfekt till en smakrik köttpasta, dovhjort ragu och ostiga pizzor.

Produktinformation

Lagerstatus
56 st
Lagring
Kan lagras 5-10 år
Karaktär
Kryddigt & Mustigt
Färg
Rubinrött med tegelkant
Land
Italien
Region
Piemonte
Distrikt
Barbera d'Alba
Producent
Cascina Chicco
Huvuddruva
Barbera
Druvor
100% Barbera
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
<0.3g/100ml
Alkoholhalt
15%
Se även
Kategorier
 • Producent

  Cascina Chicco

  Slaktaren som kallades "Grynet" fick en dag en ingivelse som skulle förändra hans, och hela hans kommande familjs, liv. Cascina Chicco i Piemonte drivs idag av tredje generationen vinmakare och fokus ligger på att göra riktigt bra vin på druvsorten nebbiolo. 

 • Huvuddruva

  Barbera

  Barbera- även kallad folkets druva av italienarna själva. Vi förstår varför, Barbera ger härligt rödfruktiga viner som dricks fantastiskt bra redan i sin ungdom till mat men även bara att avnjuta i sin enkelhet.

 • Region

  Piemonte

  Piemonte, som betyder ”landet vid bergets fot”, är känt för sin goda mat och inte minst för sina fina viner, som många anser vara landet bästa. Några av de mest kända vinerna från regionen är Barolo och Barbaresco.

 • Distrikt

  Barbera d'Alba

  Det sjävklara valet från Piedmonte.
  Barbera d'Alba görs från den blåa druvan Barbera och kommer från den norra delen av Italien och är den mest planterade druvan i Piemonte