Ett väldigt trevligt alternativ till klassiska italienska rätter, såsom pasta med en tomat- och basilikasås, lasagne eller en kryddig fläskgryta. Servera runt 16-20°C.
Mycket fruktig doft av mörka bär, kanel, vanilj och varma örter. Smaken är djup, fyllig med inslag av mörka bär, choklad, vanilj och örter.
En av Italiens absolut främsta och mest innovativa producenter är, utan tvekan, EnoItalia från Bardolino i Veneto. Producenten grundades på 70-talet och har sedan dess gått från ett litet kompisprojekt till en av Italiens drivande och mest prisbelönade vinmakare med både egna vinodlingar och långsiktiga kontrakt i stort sett alla vinregioner i hela Italien. Fokus ligger alltid på maximalt med vin för pengarna, ofta i en modern och fyndig förpackning. Är vinerna inte ekologiskt certifierade så är de alltid så nära naturenlig odling som möjligt i varje vins ursprung.
Utmärkelser
Brons - International Wine & Spirit Competition, 2019