Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

  • Rött vin
  • Bordeaux Frankrike
  • Kryddigt & Mustigt
Château Yon-Figeac Saint Emilion Grand Cru 2018 Merlot

Château Yon-Figeac Saint Emilion Grand Cru 2018

499kr

Fruktsyra
Strävhet
Fyllighet
1 flaskor
Château Yon-Figeac Saint Emilion Grand Cru 2018 Merlot
Château Yon-Figeac Saint Emilion Grand Cru 2018 499kr
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
17 st

På en slingrande landsväg, strax nordväst om byn Saint-Émilion, står det ståtliga slottet Château Yon-Figeac.

Perfekt till en klassisk lammstek serverad en örtig rödvinssky och råstekt potatis, till en blodig entrecote serverad en syrlig bea och krispig hasselbackspotatis. Servera vinet kring 18 grader.

Välbyggt och definierat med en stor och rik aromatik som präglas av solvarm cassis, björnbär, blåbär, krossade jordgubbar och plommon. Vidare smaklager bjuder på rökig peppar, mentol, grafit, lakrits och en diskret hint av chark. Smaken är fruktig, frisk, välbalanserad och erbjuder med tillägg av det som redan utlovats på doften flinta, viol, tobak och tonkaböna. Kroppen är fyllig med en fin struktur från de smågrusiga tanninerna, stor fräschör och en elegant mineralisk ihållande finish.

  • Volym: 750 ml
  • Alkoholhalt 14%
  • Sockerhalt <0.3g/100ml
  • Rött vin

Omdömen

Beskrivning

Slottet byggdes 1886 och är ett klassiskt exempel på regionens arkitektoniska stil: ett kalkstenshus omringat av 24 hektar vinrankor.

Vinerna från Château Yon-Figeac är jästa i temperaturkontrollerade, rostfria ståltankar. De skräddarsydda karen har skapats i precis rätt storlekar för att kunna jäsa druvorna från varje tomt separat.

När jäsningen är klar, lagras de olika druvmuster separat i vinkällaren. Vinerna som utgör Grand Vin (första vinet) lagras uteslutande på franska ekfat. De som är avsedda för gårdens andra vin lagras i foudres (stora fat) för att begränsa ekens inverkan på vinets smaker och aromatiska profil. Vinerna får lagras på fat i cirka ett år.

På Château Yon-Figeac har de använt hållbara jordbruksmetoder sedan 2011 och anammat en vinframställningsfilosofi som är mer respektfull för miljön och de människor som arbetar i vingården året runt. Château Yon-Figeac har varit ISO 14001-certifierad och medlem i den första EMS-föreningen i Bordeaux-vinsektorn sedan 2013, och HEV 3-certifierad sedan årgången 2016.

Utmärkelser

96 Poäng - Decanter
94 Poäng - Wine Entusiast

Populära viner med samma druva

Andra har också köpt