Årgångar i lager

 • 2019
  279 kr
  750 ml
  Djup & fyllig finitalienare!

Beskrivning

Tack vare gott samarbete med producenten kan vi nu erbjuda er den nya årgången Villa Fura Amarone till ett nytt lägre pris. En föregående årgång hade ett pris på 259 kr, det är ett sant nöje att nu kunna erbjuda er Villa Fura Amarone 2018 för enbart 199 kr!

Villa Fura är en del av Vignaioli de Castellana, en av de ledande premiumproducenterna i Valpolicella. De producerar bara viner från de bästa vingårdslägena i Valpolicella med fokus på elegans, struktur och komplexitet.

Vinerna från de specifika premium-lägena Valle di Mezzane och Cazzano di Tramigna är gjorda för att drickas tillsammans med mat. Deras Amarone är ett stort, djupt och intensivt vin med ett långt och komplext avslut.

Passar till

Servera lite svalt runt 19-20 grader, gärna efter en stund i karaff. Det är ett stort vin som kräver visst djup i maten så servera gärna tillsammans med mustiga grytor, rätter på vilt eller lagrade ostar.

Produktinformation

Lagerstatus
Slut
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Kryddigt & Mustigt
Färg
Rubinrött
Land
Italien
Region
Venetien
Distrikt
Amarone della Valpolicella
Producent
Salvaterra
Huvuddruva
Corvina
Druvor
65% Corvina, 20% Rondinella, 10% Corvinone, 5% övriga lokala druvsorter
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.8g/100ml
Alkoholhalt
15%
Se även
 • Producent

  Salvaterra

  Vingården på kullarna i hjärtat av Valpolicella.
  Vingårdens odlingar består idag av 600 hektar odlingar, men historien började redan för 50 år sedan.

 • Land

  Italien

  Världens största vinland!? Allt beror såklart på hur man mäter, men när det kommer till antal liter producerat vin, ligger Italien alltid i topp och slåss med Frankrike om förstaplaceringen varje år.

 • Region

  Venetien

  Vad många kanske inte vet är att regionen Veneto (eller Venetien) i norra Italien är hem för välkända och storsäjande viner såsom Amarone, Ripasso, Valpolicella och Prosecco, men det är även här de inte helt okända vinerna Soave och Bardolino kommer ifrån också.

 • Huvuddruva

  Corvina

  Amaronedruvan numero uno.