Kraftfulla och smakrika Ripasso & Amarone-viner i en läcker sextett!
Våra sex bästa amarone & ripasso!
Ripasso och amarone från Valpolicella i Veneto i Italien har länge varit en stor favorit bland oss svenskar. Amaronen får sin stora kropp och intensiva smakprofil då bra de finaste druvirna tokas på halmbäddar innan vinet makas. När ripasson tillverkas jäser vinet en andra gång, två till tre veckor, tillsammans med druvresterna från jäsningen av en amarone. Därvid blir vinet kraftigare, får mer alkohol, tanniner och högre syra. En ripasso kan jämföras med en "lätt amarone", då det dels får en lägre prislapp, dels inte blir lika kraftigt som en amarone, vilket gör det lättare att kombinera med mat. Men ripasso har ändå en smak med riktning mot en riktigt bra amarone!
I denna samling hittar du tre flaskor mycket prisvärd ripasso som alla snabbt blivit kundfavoriter, och tre av våra bäst säljande amarone på det. Missa inte höstens kanske bästa mustiga viner!