• 100% nöjd kund-garanti 100% nöjd kund-garanti
  • Gratis hemleverans Gratis hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Terra Venetica Amarone della Valpolicella Biologico 2015 Corvina

Terra Venetica Amarone della Valpolicella Biologico 2015

Pris 299 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
53 st
Lagring
Drick nu till och med 2025
Karaktär
Varmt & Fruktigt
Färg
Djupt rubinröd med mörk kant
Land
Italien
Region
Venetien
Distrikt
Amarone della Valpolicella
Klassificering
DOCG
Producent
Enoitalia
Huvuddruva
Corvina
Druvor
Corvina, Corvinone, Rondinella
Vintyp
Förslutning
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
8 g/l
Alkoholhalt
15%
Se även

Doft & Smak

Djup, kryddig och fatad doft med moreller, lakrits, choklad och rom-russin. Saftig, smakrik stil med massor av trädgårdsfrukt, torkade körsbär, skogsbärsmarmelad och choklad. Frisk syra i en fruktig finish.

Utmärkelser

Guld - Mundus Vini, 2019
Guld - Berliner Wein Trophy July, 2019
Brons - Decanter World Wine Award, 2019
Brons - International Wine Challenge, 2019
Brons - International Wine & Spirit Competition, 2019

Passar till

Stort vin som kräver ett stort djup i maten, te.x. viltgryta med gelé eller en ostbricka med hårdlagrade ostar. Servera några grader under rumstemperatur, gärna efter en stund i karaff.

Beskrivning

Terra Venetica Valpolicella Amarone della Valpolicella Biologico är det senaste tillskottet från innovatörerna på EnoItalia. Denna gången var uppdraget lite omvänt - istället för att kreera något nytt skulle de återskapa något så traditionellt som möjligt. Utfallet blev en ekologisk Amarone från hjärtat av Venetien där klimatet är milt och inte särskilt vått, inte ens på vintern, vilket är en förutsättning för att druvorna ska kunna mogna länge. Efter skörd får druvorna torka på halmbäddar innan de långsamt får jäsa extra länge ihop med skalen för maximalt med smak och färg. Efter två år i ekfat är det sedan redo att avnjutas, djup i frukten och massor av choklad, mocca och kakao.

Om producenten

En av Italiens absolut främsta och mest innovativa producenter är, utan tvekan, EnoItalia från Bardolino i Veneto. Producenten grundades på 70-talet och har sedan dess gått från ett litet kompisprojekt till en av Italiens drivande och mest prisbelönade vinmakare med både egna vinodlingar och långsiktiga kontrakt i stort sett alla vinregioner i hela Italien. Fokus ligger alltid på maximalt med vin för pengarna, ofta i en modern och fyndig förpackning och är vinerna inte ekologiskt certifierade så är de alltid så nära naturlig odling det bara är möjligt i varje vins ursprung.