• Fri frakt hem till dörren
 • Trygg e-handel
 • Kundbetyg 4.6 / 5 • 28 260 omdömen
 • Nöjd kund-garanti

Varukorg

Att betala
Till kassan

Beskrivning

Uppkallad efter den gamla Monkey King som hade en omättlig hunger för rostade kokosnötter (Noix de Coco Rôties), är detta ett imponerande rött från den lilla vinkällaren RedHeads. Denna vingård i boutique-stil har inga egna vingårdar, men vinmakaren Dan Graham har en imponerande lista över kontakter för att säkerställa att han varje år bara får den frukt han är ute efter. Till Coco Rôtie kommer frukten från Jeff McMurtries 30 år gamla Shiraz-odlingar, som sedan lyfts av en skvätt Viognier. Med 20 års erfarenhet är Jeff skicklig på att extrahera det allra bästa från sina vinrankor. Traditionella metoder med öppna fermentorer, handplockning och ekjäsning har använts för denna rika och fruktiga röda med sammetslena tanniner.

Passar till

Servera runt 16-20 grader tillsammans med en mustig köttgryta eller vitlöksrostat lamm.

Utmärkelser

97/100 - Decanter Asia Wine Awards (Platinum)
93/100 - International Wine Challange

Produktinformation

Lagerstatus
94 st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Fruktigt & Smakrikt
Färg
Rubinrött med blå kant
Land
Australien
Region
South Australia
Distrikt
McLaren Vale
Producent
RedHeads Studio
Huvuddruva
Shiraz/Syrah
Druvor
90% Shiraz, 10% Viognier
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
<0.3 g/100ml
Alkoholhalt
14.5%
Se även
 • Producent

  RedHeads Studio

  Historien om RedHeads Studio började 2002 – då ett frö av en idé började växa hos grundaren Tony Laithwaite. Tänk om några av Australiens bästa unga vinmakare med global erfarenhet fick helt fria händer för att skapa banbrytande vin!

 • Huvuddruva

  Shiraz/Syrah

  Kärt barn har många namn sägs det och det stämmer verkligen in på denna druva, även om de mest vedertagna namnen är Shiraz och Syrah. Oavsett namn, är Shiraz/Syrah utan tvekan en av de mest mytomspunna blå druvorna i vinvärlden. 

 • Region

  South Australia

  Motorn i Australiens vinproduktion.
  South Australia upptar ett enormt område med skiftande geografi och klimatförhållanden. Det ger möjlighet att producera viner av varierande karaktär. 

 • Karaktär

  Fruktigt & Smakrikt

  Under denna kategori går viner med stor fruktaromatik och de är ofta unga, men även viner med begynnande mognad utan allt för mycket fatpåverkan passar in här.