Beskrivning

Domaine des Quatre Saisons har sina rötter i Epineuil, som ligger 20 km från Chablis i Bourgogne.

Domaine des Quatre Saisons är en familjeägd vingård på nästan 85 hektar, där varje generation har skrivit ett kapitel i vinhusets historia.

Domaine des Quatre Saisons skapar röda och rosa viner på Pinot Noir samt  vita viner på Chardonnay, från appellationerna Petit-Chablis, Chablis, Chablis Premier Cru och Bourgogne (Tonnerre och Epineuil).

Passar till

Servera vinet svalt kring 8-10 grader. Perfekt till ostron, grillade skaldjur, Caesarsallad, ugnsbakad vit fisk och getostar.

Produktinformation

Lagerstatus
234 st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Friskt & Fruktigt
Färg
Ljust gyllene
Land
Frankrike
Region
Bourgogne
Distrikt
AOC Chablis
Producent
Domaine des Quatre Saisons
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
<0.3g/100ml
Alkoholhalt
12.5%
Se även
Kategorier
 • Producent

  Domaine des Quatre Saisons

  Allt började i den lilla byn Epineuil på 40-talet. Idag görs här kvalitetsviner av sorterna Chablis och Petit Chablis, men även rött och rosé.

 • Land

  Frankrike

  Frankrike - moderlandet som kommit att fostra övriga vinvärlden vad gäller kvalitetsviner. Allt från slankt och elegant till stort och varmt.

 • Region

  Bourgogne

  Öst-centrala Frankrikes stolta distrikt som lämnar få oberörda. Läs mer om Bourgognes appellationer och karaktäristiska tillverkningsprocesser för att hitta ditt nya favoritvin. 

 • Distrikt

  AOC Chablis

  AOC Chablis är en vinregion i den nordligaste delen av Bourgogne. Där har man producerat Chablis; ett av de mest populära vita vinerna i flera hundra år.