• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN

Chablis Collection!
Chablis Collection!

Chablis är ett mindre, franskt vindistrikt som ingår i den större vinregionen Bourgogne. Viner från Chablis görs i stort sett uteslutande av druvan Chardonnay och är i regel mycket torra, med hög syra, och ofta lämpade för långtidslagring. Vinerna har normalt ingen, eller mycket begränsad ekfatskaraktär, vilket skiljer dem från de vita vinerna från resten av Bourgogne. Ett glas välkylt Chablis till en skaldjursmiddag är svårslaget!

Chablisdistriktet intar en sådan särställning bland vita viner att "Chablis" kommit att bli en av de mest förfalskade ursprungsbeteckningar i vinvärlden. Hos oss hittar du enbart kvalitetsviner från mestadels små familjeägda vingårdar. Själva distriktet utgörs av ett tjugotal mindre byar runt orten Chablis. Jordmånen i området är mycket speciell, med inslag av krita och lera. Förutom vår populära Chablis från Domaine Chatelain hittar du i denna samling ett mycket prisvärt exemplar från Maurice Lecestre och en utmärkt Petit Chablis.

TOTALT 6 FLASKOR

* Erbjudandet gäller så länge lagret räcker.

Innehåll
6 flaskor
Lagerstatus
Tillfälligt slut
Kategorier

Vinlådan Innehåller

 • Domaine Maurice Lecestre Chablis 2018

  Antal:2
  179 kr 229 kr
 • Domaine Chatelain Chablis Vieilles Vignes 2018

  Antal:1
  229 kr
 • Domaine Chatelain Chablis Vieilles Vignes 2019

  Antal:1
  229 kr
 • Jean Lefort Petit Chablis 2019

  Antal:2
  179 kr

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS