Barahonda Campo Arriba Old Vines 2014
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Prisvinnande vin
Barahonda Campo Arriba Old Vines 2014 Monastrell

Barahonda Campo Arriba Old Vines 2014

Barahonda Campo Arriba Old Vines 2014

Tillfälligt slut

Pris 159 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu, eller låt utvecklas till och med 2022
Karaktär
Smakrikt och komplext
Färg
Djupt körsbärsröd
Land
Region
Distrikt
Huvuddruva
Druvor
70% Monastrell, 20% Syrah, 10% Garnacha
Typ
Rött
Alkoholhalt
14,5%

Doft & Smak

Stora och djupa aromer av björnbär, blåbär, plommon och kryddor. Akaciablommor, mineraler och örter i bakgrunden. Fyllig, fruktig och väldigt koncentrerad med massor av saftig frukt, örter, kryddor, choklad och en touch fransk ek. Bra tanninstruktur, frisk syra och lång, ihållande fruktighet.

Utmärkelser

93/100 Poäng - Robert Parker

Passar till

Servera svalt kring 18-19 grader, gärna efter en stund i karaff. Passar utmärkt tillsammans med härliga styckdetaljer från grillen, djupa rödvinsgrytor eller en riktigt schysst chark- och ostbricka.

OBS!

Den stora nylanseringen av Barahonda Campo Arriba Old Vines 2014 blev en omedelbar succé och sålde genast slut och kommer att komma in i lager igen om ett par månader.

Tills vidare rekommenderar vi istället en annan underbar Monastrell-blend från samma vingård vid namn BODEGAS BARAHONDA BARRICA 2014 som även det fått 91 poäng av Robert Parker samt två guldmedaljer!

-------

Bodegas Barahonda grundades 1925 i Yecla i sydöstra Spanien (strax väster om Alicante) och är regionens gigant med sina 150 hektar vinodlingar. Regionen är fortfarande relativt okänd men börjar, tillsammans med grannen Jumilla, oftare och oftare nämnas för sina prisvärda och spännande viner. Barahonda är en partner till oss sedan många år tillbaka och producenten har gått från klarhet till klarhet och har nyligen byggt ett helt nytt, toppmodernt vineri som ytterligare bärgar för toppkvalitet till kanonpriser. I år var första gången de producerade ett singel vineyard (Campo Arriba) av sina bästa druvor från gamla vinstockar. Robert Parker i egen hög person var den första utanför företaget att få prova vinet och gav det 93 (!) poäng medans vinet fortfarande var i faten. Hans recension "...the price is absurdly low" säger det mesta om prisvärdheten. Ekologiskt odlat och producerat dock ej certifierat.