Barahonda Campo Arriba Old Vines 2015 Monastrell

Barahonda Campo Arriba Old Vines 2015

Pris 159 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
190 st
Lagring
Drick nu eller låt mogna till och med 2023
Karaktär
Smakrikt och komplext
Färg
Djupt körsbärsröd
Land
Region
Distrikt
Klassificering
Producent
Huvuddruva
Druvor
70% Monastrell, 20% Syrah, 10% Garnacha
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
3 g/l
Alkoholhalt
14,5%
Se även
Kategorier

Doft & Smak

Stora och djupa aromer av björnbär, blåbär, plommon och kryddor. Akaciablommor, mineraler och örter i bakgrunden. Fylliga, fruktiga och väldigt koncentrerade smaker med massor av saftig frukt, örter, kryddor, choklad och en touch fransk ek. Bra tanninstruktur med frisk syra och en lång, ihållande fruktighet.

Utmärkelser

93/100 Poäng - Robert Parker

Passar till

Servera svalt runt 14-16 grader, gärna efter en stund i karaff. Passar utmärkt tillsammans med härliga styckdetaljer från grillen, djupa rödvinsgrytor eller en riktigt schysst chark- och ostbricka.

Beskrivning

Bodegas Barahonda grundades 1925 i Yecla i sydöstra Spanien (strax väster om Alicante) och är regionens gigant med sina 150 hektar vinodlingar. Regionen är fortfarande relativt okänd men börjar, tillsammans med grannen Jumilla, oftare och oftare nämnas för sina prisvärda och spännande viner. Barahonda är en partner till oss sedan många år tillbaka och producenten har gått från klarhet till klarhet och har nyligen byggt ett helt nytt, toppmodernt vineri som ytterligare bärgar för toppkvalitet till kanonpriser. I år var första gången de producerade ett singel vineyard (Campo Arriba) av sina bästa druvor från gamla vinstockar. Robert Parker i egen hög person var den första utanför företaget att få prova vinet och gav det 93 (!) poäng medans vinet fortfarande var i faten. Hans recension "...the price is absurdly low" säger det mesta om prisvärdheten. Ekologiskt odlat och producerat dock ej certifierat.