• Fri frakt Fri frakt
  • Snabb hemleverans Snabb hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
MAN Skaapveld Shiraz 2017 Shiraz-Syrah

MAN Skaapveld Shiraz 2017

Pris 119 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
212 st
Lagring
Drick nu eller inom de närmsta 2-3 åren
Karaktär
Fruktigt och smakrikt
Färg
Djupt rubinröd
Land
Region
Distrikt
Klassificering
Producent
Huvuddruva
Druvor
100% Shiraz
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
3 g/l
Alkoholhalt
14,0%

Doft & Smak

Aromer av mörka skogsbär, tobak och mocca. Medelfylliga smaker av björnbär, svarta vinbär och peppar med toner av svartpeppar och kakao. Tydliga men relativt lena tanniner.

Passar till

Servera svalt strax under rumstemperatur. Passar utmärkt tillsammans med smakrika kötträtter av främst nöt eller lamm, till en ostbricka eller varför inte ett mustigt långkok.

Beskrivning

Det började med den enkla planen att skapa ett vin man skulle älska att köpa. Tanken föddes mellan de tre vinmakare José Conde och bröderna Tyrrel och Philip Myburgh som därför började jobba tillsammans 2001 ihop med en grupp odlare i Paarl. Namnet kommer från deras fruars initialbokstäver (Marie, Anette och Nicky) då de behövde komma på ett bra sätt att motivera varför de skulle vara borta mer hemifrån; "de är ju för er skull". De 300 första lådorna skapade i Josés traktorskjul och idag 13 år senare producerar de mer än 175 000 lådor och exporterar till 25 länder. Framgångssagan beror till stor del på det fanatiska fokuset på att skapa prisvärda produkter. Något som bl.a. backas upp av Robert Parker "I tasted excellent wines from MAN Wines. This winery has some fabolous values!". Skaapveld hänvisar till betesmarkerna för får som gränsar till många av regionens Shiraz-vingårdar. Deras Shiraz får samverka med en liten del Viognier för att lyfta aromerna och mjukgöra tanninerna. 20% av vinet mognar i små ekfat för att ge vinet en ton av aromatisk vanlig och silkeslena tanniner.