Château de Chelivette Bordeaux Supérieur AOP Rouge 2015
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Prisvinnande vin
Château de Chelivette Bordeaux Supérieur AOP Rouge 2015 Merlot
Domaine du Télégraphe Bordeaux Supérieur AOP Rouge 2015

Pris: 178 kr

Château de Chelivette Bordeaux Supérieur AOP Rouge 2015

Pris 229 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu och fram till 2023
Karaktär
Fylligt och fruktigt
Färg
Mörkt lila
Land
Region
Producent
Château de Chelivette
Huvuddruva
Druvor
75% Merlot, 25% Cabernet Sauvignon
Typ
Rött
Alkoholhalt
13,5%

Doft & Smak

Eleganta toner på näsan med subtila körsbärsaromer och en hint av vanilj. Samma fina smaker är ihållande i gommen där den blir generös och avslutas med fylliga lena tanniner.

Utmärkelser

Guide Hubert 2017 : Vin selectionné

Passar till

Passar utmärkt till grillad fågel, fläsk och nötkött men även till vilt och viss fisk. Kan med fördel avnjutas till ost. Servera strax under rumstemperatur, mellan 18-20 grader.

Beskrivning

Château de Chelivette är en av de äldsta vinodlingarna i Gironde. De erbjuder en vingård planterad i härliga sluttningar med fin exponering i söderlägen. Halva delen ligger i kommunerna Ste Eulalie och St Loubes vilket kan producera bland annat Bordeaux Supérieur, Premières Côtes de Bordeaux och Entre deux Mers Blanc. De ca 29 hektar stora fälten skyddar vinrankorna med naturlig växtlighet som gamla träd, buskar och häckar som i sin tur bildar en liten fauna som strider mot parasiter och annat som kan tänkas skada rankorna. Det är naturen som helt klart skyddar vinstockarna bäst, och med denna filosofi i bakhuvudet genomgick domänen en förvandling år 2014 och den omstruktureringen innebär att de nu jobbar mot att odla biodynamiskt helt och hållet.