Beskrivning

Château Lion Noir ligger precis vid de kända floderna Dordognes och Garonnes delta och här producerar många stora Bordeaux-viner. Denna röda stjärna är helt och hållet utvecklad enligt Bordeauxs tradition med relativt enkel vinifikation för att sedan få mogna 18 månader i ekfat. Ett fylligt vin som är fullt av karaktär och passar utmärkt tillsammans med klassisk fransk mat. Vinet är inte bara ekologiskt certifierat utan även permanent nedsatt i pris. Ett riktigt fynd helt enkelt!

Passar till

Servera kring 16-18 grader. Ett komplext vin med stor känsla av terroir som bäst lämpar sig till klassisk fransk mat, exempelvis konfiterad anka, köttgryta eller stek med ugnsrostad potatis.

Produktinformation

Lagerstatus
120 st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Kryddigt & Mustigt
Färg
Rubinrött
Land
Frankrike
Region
Bordeaux
Distrikt
Côtes de Bourg
Producent
Chateau lion noir
Huvuddruva
Merlot
Druvor
70% Merlot, 20% Malbec, 10% Cabernet Franc
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
<0.3 g/100ml
Alkoholhalt
12.5%
Se även
 • Huvuddruva

  Merlot

  Merlot ansågs 2014 vara den tredje mest odlade druvan i vinvärlden. En anledning till detta är för att den gör sig så bra i blends med andra druvor, exempelvis så som man gör i Bordeaux men främst för att Merlot-viner är så eftertraktade.

 • Region

  Bordeaux

  Bordeaux- världens vinhuvudstad och en av världens mest berömda, prestigefyllda och produktiva vinregioner. Bestående av mångfald och kvalitet.

 • Distrikt

  Côtes de Bourg

  Först och främst är Côtes de Bourg bland de äldsta vinerna med appellation skapad redan 1920 i franska Bordeaux. Côtes de Bourg erbjuder för närvarande huvudsakligen rött vin som är friskt, fruktigt och fylligt.

 • Karaktär

  Kryddigt & Mustigt

  Detta är en kategori som kan täcka in många olika smaktyper som lätta, fylliga och mustiga. Kryddigheten kommer både från druvans egna karaktärer, mognad samt ekfatet.