Beskrivning

Familjen Verdier köpte Château Brethous 1963 och idag driver Cécile Verdier den 16 hektar stora vingården biodynamiskt, som ligger i byn Camblanes-et-Meynac, vid sidan av Garonne. Det är en grönskande dal omgiven av skog, där även granngårdarna odlar ekologiskt. Brethous erhöll organisk certifiering under 2012. Deras "Cuvée 500" framställdes med de primära egenskaperna balans och ren frukt, där tillverkningsprocessen var helt traditionell i betongtankar.

Passar till

Dekantera och servera runt 16-20°C till grillad entrecôte eller en fin biff av nöt, men det är elegant och lent nog att avnjutas utan matsällskap.

Produktinformation

Lagerstatus
38 st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Fruktigt & Smakrikt
Färg
Rubinrött
Land
Frankrike
Region
Bordeaux
Distrikt
Côtes de Bordeaux
Huvuddruva
Merlot
Druvor
66% Merlot, 34% Cabernet Sauvignon
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
<0.3g/100ml
Alkoholhalt
13%
Se även
 • Huvuddruva

  Merlot

  Känd från kultfilmen Sideways

 • Region

  Bordeaux

  Bordeaux är en av de mest berömda vinregionerna i världen. Mest känd för slott, rött vin och söt Sauternes. Men här, i ett av världens största vinområden, görs även torrt vitt vin, rosé och mousserande. 

 • Karaktär

  Fruktigt & Smakrikt

  Under denna kategori går viner med stor fruktaromatik och de är ofta unga, men även viner med begynnande mognad utan allt för mycket fatpåverkan passar in här.

 • Land

  Frankrike

  Frankrike - moderlandet som kommit att fostra övriga vinvärlden vad gäller kvalitetsviner. Allt från slankt och elegant till stort och varmt.