Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Beskrivning

Bessette-familjen har gjort vin i fyra generationer. Den begåvade ägaren och vinmakaren Alain Bessette nämns årligen bland "Talents de Bordeaux Supérieur", en lista över toppvinproducenter i AOP. Hans viner vinner konsekvent priser och utmärkelser. Gården ligger i östra Bordeaux, i byn Landerrouat.

Passar till

Servera runt 16-20 grader på egen hand som en aperitif eller tillsammans med kallskuret, grillat kött eller vällagrade ostar.

Utmärkelser

Guld - Concours Paris

Produktinformation

Lagerstatus
Kommer vecka 9
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Kryddigt & Mustigt
Färg
Rubinrött med blå kant
Land
Frankrike
Region
Bordeaux
Distrikt
Bordeaux Supérieur
Producent
Château la Verriere
Huvuddruva
Merlot
Druvor
70% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon, 10% Cabernet Franc
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
<0.3 g/100ml
Alkoholhalt
14.5%
Se även
Kategorier
 • Huvuddruva

  Merlot

  Merlot ansågs 2014 vara den tredje mest odlade druvan i vinvärlden. En anledning till detta är för att den gör sig så bra i blends med andra druvor, exempelvis så som man gör i Bordeaux men främst för att Merlot-viner är så eftertraktade.

 • Region

  Bordeaux

  Bordeaux är en av de mest berömda vinregionerna i världen. Mest känd för slott, rött vin och söt Sauternes. Men här, i ett av världens största vinområden, görs även torrt vitt vin, rosé och mousserande. 

 • Distrikt

  Bordeaux Supérieur

  I syfte att höja kvaliteten på Bordeauxviner har Frankrike infört appellationen Bordeaux Supérieur AOC. Det täcker samma geografiska område som Bordeaux AOC men har rigorösare kvalitetskrav på odling och vinframställning. Resultatet blir att Bordeaux Supérieur är kraftfullare och har mer komplexa smaker än vanlig Bordeaux.

 • Kategori

  Våra bästa grillviner!

  Vi hjälper dig hitta vinerna som passar till den grillade maten.